25. april 2019
Lige før sommerferien blev ni-årige Johanne kørt ned i overgangen ved Kollerødvej og Vestvej. Det var en voldsom oplevelse for familien, der har henvendt sig til kommunen for at få sen mere sikker overgang. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Lige før sommerferien blev ni-årige Johanne kørt ned i overgangen ved Kollerødvej og Vestvej. Det var en voldsom oplevelse for familien, der har henvendt sig til kommunen for at få sen mere sikker overgang. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farlig overgang skal undersøges straks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farlig overgang skal undersøges straks
Allerød - 06. juli 2018 kl. 04:07
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter at have hørt om ulykken, hvor ni-årige Johanne på vej til skole blev kørt ned af en bil i fodgængerovergangen på Kollerødvej ved Vestvej, vil Miki Dam Larsen (S) have undersøgt, om der kan gøres noget for at sikre overgangen.

arrow Læs også: Udskældt skolevej sikres denne sommer

- Ulykken endte ikke alvorligt, men det var tæt på. Derfor vil jeg straks have undersøgt, hvordan der kan ske en ulykke på det sted, og om der er noget vi kan gøre for at sikre overgangen. Vi kigger altså sammen med forvaltningen straks på, om der er noget, vi kan forbedre der, hvor uheldet skete, siger Miki Dam Larsen, som er formand for Teknik-, Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget (TEPMU).

Frederiksborg Amts Avis skrev om ulykken i avisen den 5. juli. Ved den lejlighed fortalte Johannes mor, Stine Nepper-Christensen, hvordan hun oplevede det, da hun havde vinket farvel til sin datter og fra familiens indkørsel efterfølgende så datteren blive kørt ned i overgangen. Selv om hun havde sikret sig, at bilen var stoppet op, inden hun trækkende med sin cykel gik over.

- Jeg nåede stolt at tænke, at hun bare var så god i trafikken, da bilisten pludselig kørte alligevel, ramte hende med et ordentligt smæld, og så lå hun stille på vejen. I det øjeblik troede jeg, at vi havde mistet vores datter, sagde hun blandt andet.

I håbet om at noget lignende ikke kommer til at ske for andre i fremtiden har familien henvendt sig til kommunen efter ulykken, og ifølge Miki Dam Larsen har både TEPMU og byrådet stort fokus på sikre skoleveje for kommunens børn.

I forhold til en eventuel sikring af overgangen ved Kollerødvej og Vestvej vil penge fra Allerød Kommunes trafikpulje kunne komme i spil. I puljen er der to millioner kroner til mindre projekter på kommunens veje, og nogle af de midler vil godt kunne bruges til trafiksikring, oplyser udvalgsformanden.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

arrow Johanne blev kørt ned på vej til skole
05. juli 2018 kl. 04:59 Opdateret: kl. 23:50

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede