18. oktober 2018
Direktør i Mungo Park, Lasse Bo Handberg, oplever, at viden mister status i det moderne samfund. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Direktør i Mungo Park, Lasse Bo Handberg, oplever, at viden mister status i det moderne samfund. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En »moderne middelalder« hvor viden taber status

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En »moderne middelalder« hvor viden taber status
Allerød - 13. januar 2018 kl. 05:42
Af Tore G. C. Rich
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mungo Parks næste teateropsætning er Goethes Faust, der har premiere på fredag den 19. januar i Allerød. Det handler blandt andet om viden over for følelser. I vores moderne samfund har det første mistet status, mener teatrets direktør Lasse Bo Handberg. Han ser en »moderne middelalder« sætte ind. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Henrik Grimbäck instruerer stykket og Julian Toldam Juhlins har opsat et særegent scenografisk univers i et rum mellem drømme og mareridt. Der er tale om en fri fortolkning i et samarbejde mellem Mungo Park og Alias Teaterproduktion.

- Det er en af de store klassikere. Faust er en arketypisk figur; der er en urmyte om Faust, som alle mulige kunstnere gennem tiden har fortolket på. Goethes udgave er den mest ikoniske, fortæller Mungo Parks teaterdirektør, Lasse Bo Handberg.

- I Goethes udgave er han det mest belæste menneske, han har professorgrader i alt. Han er ekstremt vidende og rationel, men han savner måske følelsen. Han sætter viden meget højt, og han har i udgangspunktet mindre til overs for mavefornemmelse, siger teaterdirektøren.

I det modsætningsforhold ser han en forbindelse til samfundet i dag.

- I vores tid har vi en kraftig »ongoing« diskussion om følelse versus fornuft, vi har en diskussion om videns status. Viden var gangbar status for 30 år siden. Anders Fogh Rasmussen (V) var imod ekspertvælde; råd og nævn skulle nedlægges. I dag har vi »alternative facts«. Og Marie Krarup (DF) har sagt: »Der er noget galt med fakta«. En moderne middelalder sætter ind over os, siger Lasse Bo Handberg og uddyber:

- Vi er inde i en periode, hvor pendulet svinger over til mavefornemmelse. Alt bliver retorik.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk