20. november 2018
Esben Buchwald har boet i Lynge i 20 år. Det er anden gang, han bliver valgt ind i Allerød Byråd for Venstre. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Esben Buchwald har boet i Lynge i 20 år. Det er anden gang, han bliver valgt ind i Allerød Byråd for Venstre. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En ildsjæl tjekker ind i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ildsjæl tjekker ind i byrådet
Opdateret 14. februar 2018 kl. 10:27
Allerød - 14. februar 2018 kl. 05:58
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Esben Buchwald (V) blev i november valgt til byrådet, som han også var medlem af fra 2005 til 2009.

arrow Læs også: Fra brokkehoved til beslutningstager

Vi mødes i Lyngehallen. Det virker naturligt, for der bruger Esben Buchwald en stor del af sin fritid. Både når han selv spiller badminton, og når hans søn spiller håndbold. Og mens vi sidder i cafeteriaet og taler, bliver det tydeligt, at han er et kendt ansigt i hallen. Med jævne mellemrum er der nogle, som siger hej eller løfter hånden i en hilsen.

Esben Buchwald har igennem mange år været medlem af bestyrelsen i LUI Håndbold, hvor sønnen spiller som senior, og nu er han også med i Lynge Uggeløse Idrætsforenings (LUIs) hovedbestyrelse. LUI har 12 afdelinger under sig, blandt andet fodbold, håndbold, volleyball, fitness og badminton, og Lynge er dermed det eneste sted i kommunen, hvor idrætten er samlet under én paraply. Foreningen har mere end 1600 medlemmer.

- Jeg er lidt af en ildsjæl, og jeg engagerer mig i meget i lokalområdet. Derfor bruger jeg jo noget tid her i hallen, siger Esben Buchwald med et beskedens smil.

Esben Buchwald har boet i Lynge i 20 år, og udover engagementet i LUI er han også medlem af bestyrelsen i Lynge Brugs på fjerde år. Endelig er han formand for Allerød Kommunens Ungdomsskole, hvor han har siddet i bestyrelsen i fem år.

Esben Buchwald sad i byrådet i perioden fra 2005 til 2009 og stillede op ved valgene i både 2009 og 2013, men uden at blive valgt ind. Ved kommunalvalget i november sidste år var han på Venstres kandidatliste for fjerde gang og fik altså endnu engang tilkæmpet sig en plads i byrådet.

- Det er dejligt. Når man stiller op, har man ambitioner om mere end én periode, og jeg føler jo, at der er noget, der ikke er blevet gjort færdigt, siger han.

Læs hele protrættet af Esben Buchwald i Frederiksborg Amts Avis onsdag.

arrow Axel er spurtet ind i byrådet
01. februar 2018 kl. 05:26 Opdateret: kl. 15:10
arrow Dobbelt op på SF-styrke i byrådet
24. januar 2018 kl. 05:20 Opdateret: kl. 21:34
arrow Strøg i byrådet med næstflest Venstre-stemmer
20. januar 2018 kl. 06:16 Opdateret: kl. 21:57

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk