17. maj 2021
En ny skolestruktur er vedtaget for Allerød Kommune. På billedet er flertallet af ja-stemmerne til stede.
En ny skolestruktur er vedtaget for Allerød Kommune. På billedet er flertallet af ja-stemmerne til stede.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En ærgerlig skole-omgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ærgerlig skole-omgang
Allerød - 27. februar 2016 kl. 07:01
Af Niels Idskov

»Det synes jeg er rigtig ærgerligt.«

Jesper Hammer fra Nye Borgerlige brugte ordet ærgerligt flere gange under debatten om den nye skolestruktur. Men lige meget hjalp det. 2:2-modellen, der administrativt fusionerer kommunens fire midtbyskoler to og to, blev som ventet vedtaget, men det var det punkt, som der havde mest taletid på byrådsmødet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Modstanderne af den nye skolestruktur sloges til det sidste. Den radikale Klaus Fisker pointerede, at en ledelses-fusion var en skidt ting og ville skabe en ny kultur midt i den brydningstid, som folkeskolen befinder sig i med den nye skolereform. Det blev understøttet af SF´eren Susan Lund Andersen, som tilføjede en tak til kommunens forvaltning, der ifølge hende havde holdt hovedet koldt under arbejdet med de mange skolemodeller i en tid »med en ledelse uden styring«...

Jesper Hammer kaldte det for »en rigtig skidt beslutning«, talte om en kortsigtet besparelse og fortalte, at den nye Allerød Privatskole allerede havde fået betaling 100 elever, at de næste 100 var parate - og at kun en enkelt af dem ikke havde bopæl i Allerød Kommune. Altså var der efter hans mening endnu et argument for en skolelukning fremfor 2:2-modellen.

Socialdemokraten Miki Dam Larsen mente ikke, at forligspartierne i tilstrækkelig grad havde lyttet og inddraget de 44 høringssvar, som stort set alle var kritiske over for 2:2-modellen. Han kaldte høringssvarene for noget af det mest massivt kritiske, han havde set i sine 10 år i byrådet - og sagde om den lange proces, at 2:2-modellen var noget man i sidste øjeblik havde grebet i skraldespanden efter, da man måtte opgive at lukke Lillerød Skole, som den første plan gik ud på.

Venstres Lone Hansen sagde, at hun blev helt forskrækket over Miki Dam Larsens kontante vrede og modstand, og en anden 2:2-forkæmper, Erling Petersen fra Blovstrødlisten, talte om en splittet byråd.

- Jeg tror vi får svært ved at samarbejde fremover, sagde han.

Lea Herdal, upolitisk, forsøgte at få det hele ned på jorden, og hun mente at 2:2-modellen ville vise sit værd, hvis man var fleksibel på skolerne og lyttede til medarbejderne.

Den konservative Lars Bacher holdt »hovedtalen« for ja-partierne, og han talte om en lang og hård debat - »måske også for hård« - og gik med til at inddrage de kritiske høringssvar i det videre forløb.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?