18. oktober 2019
Nye designmanualer skal blandt andet sikre et mere ensartet udtryk på kommunens veje. Netop manglen på ensartethed blev kritiseret, da Kongevejen  blev renoveret. Foto: Allan Nørregaard
Nye designmanualer skal blandt andet sikre et mere ensartet udtryk på kommunens veje. Netop manglen på ensartethed blev kritiseret, da Kongevejen blev renoveret. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Design af veje, stier og fortove ensrettes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Design af veje, stier og fortove ensrettes
Allerød - 20. juni 2019 kl. 17:21
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Borgerne i Allerød skal have en god oplevelse af deres gåtur, cykeltur eller køretur i kommunen. Ifølge Teknik-, Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget er belægningerne på fortove, stier og veje afgørende for oplevelsen, og derfor har udvalget netop vedtaget nye kvalitets- og designmanualer.

Manualerne skal blandt andet sikre et mere ensrettet valg af materialer, udformning og inventar samt mere driftseffektive løsninger, skriver Allerød Kommune i en pressemeddelelse.

- Cyklister og fodgængere skal ikke risikere at komme til skade på hullede stier og fortove, og forholdene for cyklister og motionister skal være så gode som muligt, så gang og cykling ikke vælges fra. På den måde har borgerne en større grund til at vælge bæredygtige transportløsninger, der er sundere for både menneske og klima, udtaler udvalgsformand Miki Dam Larsen (S) i den forbindelse.

Derudover anføres det, at velholdte belægninger er en forudsætning for en behagelig og sikker færden, når borgerne transporterer sig fra ét sted til et andet, og at jævne kørebaner mindsker støj og rystelser for både trafikanter og naboer til vejen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede