17. september 2019
I sommer var der rejsegilde på byggeriet. Ved årskiftet flyttede børn og voksne ind i de nye rammer, og i næste uge bliver huset officielt indviet og samtidig vist frem for alle interesserede. Foto: Allerød Kommune
I sommer var der rejsegilde på byggeriet. Ved årskiftet flyttede børn og voksne ind i de nye rammer, og i næste uge bliver huset officielt indviet og samtidig vist frem for alle interesserede. Foto: Allerød Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Der er kommet liv i Pilelunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er kommet liv i Pilelunden
Allerød - 22. marts 2019 kl. 12:37
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Torsdag den 28. marts bliver Pilelunden officielt indviet. Men der har været liv i Blovstrøds nye børnehus i et stykke tid. Børn og voksne er flyttet ind og har taget de nye omgivelser med den fleksible indretning i brug.

- Pilelundens indretning er lavet med udgangspunkt i tanken »det små i det store«. Idéen har været at skabe rum, som er fleksibelt indrettet, så der er mulighed for både at have en hel gruppe børn samlet i ét stort rum og samtidig at kunne opdele rummet i mindre læringsmiljøer og små legekroge. Det giver børn og voksne flere muligheder for at skabe bestemte læringsmiljøer og stimulere børnenes leg og nysgerrighed, siger Nikolaj Bührmann (SF), der er formand for Børne- og Skoleudvalget.

Foruden fleksibiliteten i rummene er udeliv, lysindfald og indretning i børnehøjde afgørende elementer i arkitekturen.

Pilelunden er det første af to nye børnehuse i Blovstrød. Og de er samtidig en del af en større plan om at forme Blovstrød som en børne- og læringsby.

- Det glæder mig, at vi er ét skridt nærmere at opfylde visionen om Blovstrød som børne- og læringsby. Byrådet har bevidst valgt at investere i Blovstrøds fremtid. Først med Pilelunden, som vi indvier nu, og dernæst med Bøgelunden, som forventes at stå klar i midten af 2020. Blovstrød har en positiv by-, bolig - og befolkningsudvikling, og derfor skal vi sørge for, at rammerne passer, så vi kan byde både gamle og nye Blovstrød-børn velkomne, siger borgmester Karsten Längerich (V), som mener, at Pilelunden giver børnene de bedste forudsætninger for at komme tættere på både hinanden og naturen.

Borgmester og udvalgsformand håber på at se mange gæster, når Pilelunden indvies den 28. marts. Indvielsen sker i flere etaper henover dagen. Klokken 12 indvier børnene, borgmesteren og udvalgsformanden huset ved et børnearrangement, og 15.30 sker den officielle indvielse for børn, forældre, medarbejdere og samarbejdspartnere.

Indvielsen sluttes af med et åbent-hus arrangement for naboer og andre interesserede borgere. Det er fra 17 til 18 i lokalerne på Byagervej 2.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede