18. januar 2021
Engholmkirkens og Skt Stefans Kirkes Kantorier medvirker.
Engholmkirkens og Skt Stefans Kirkes Kantorier medvirker.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De ni læsninger i Engholmkirken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De ni læsninger i Engholmkirken
Allerød - 08. december 2019 kl. 09:11

Tirsdag den 19. december klokken 19.30 kan man opleve De ni læsninger med vægt på det liturgiske og musikken i Engholmkirken.

De ni læsninger er en musikgudstjeneste og en forberedelsesgudstjeneste til julen. Traditionen stammer fra England, hvor den første gang blev fejet den 24. december 1918 i King's College Chapel i Cambridge.

Gudstjenesten har ingen prædiken og altergang, men består af en række gammel- og nytestamentlige tekster, der spænder fra skabelsesberetningen over profetien om Jesu fødsel til inkarnationen med forkyndelsen af Jesus, der fra guddommelig herlighed blev menneske.

Undervejs synges kormusik, et udvalg af de såkaldte »carols«, samt salmer der afspejler teksterne. Kormusikken står Engholmkirkens og Skt. Stefans Kirkes Kantorier for.

Organist Kevin Edelvang fra Stefanskirken på Nørrebro akkompagnerer kor og menighed, mens de ni læsninger læses af præst Karen Møldrup Rasmussen. Det bliver i øvrigt sidste gang, man får mulighed for at opleve hende stå for De ni læsninger, da hun har fået nyt job i Sønderjylland.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?