25. juni 2021
Forrest 501-stolen, som Hans J. Wegner introducerede i 1949, bagved efterfølgeren 503 med lædersæde, og bagerst en kinesisk kopi. Modellen, der også kaldes The chair, er sammen med Bamsestolen PP Møblers mest kopierede stol.  Foto: Allan Nørregaard
Forrest 501-stolen, som Hans J. Wegner introducerede i 1949, bagved efterfølgeren 503 med lædersæde, og bagerst en kinesisk kopi. Modellen, der også kaldes The chair, er sammen med Bamsestolen PP Møblers mest kopierede stol. Foto: Allan Nørregaard
Foto: ALLAN NORREGAARD
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danskerne elsker designkopier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danskerne elsker designkopier

Der står kopier af dansk design i mange hjem, og flere er på vej. Danskerne ser ikke kopierne som noget problem.

Allerød - 06. maj 2021 kl. 04:00
Af Anne-Mette Rasmussen
arrow Læs også: Tyrkiske kopistole ender i retten

Hver 10. dansker har indenfor de sidste fem år købt kopi-design, og hver femte forventer at gøre det i løbet af de kommende to år. Det viser en undersøgelse, som interesseorganisationen RettighedsAlliancen har fået lavet.

Tallene bekymrer Maria Fredenslund, der er direktør i RettighedsAlliancen.

- Det er ikke et nedadgående problem. Det er noget, danskerne gør, og som de ikke ser nogen problemer i, siger hun.

Det er blandt andet designermøbler, som danskerne er villige til at købe kopier af. PP Møbler i Allerød fremstiller nogle af de mest ikoniske, danske designklassikere, blandt andet af Hans J. Wegner. Og på møbelsnedkeriet mærker man også nogle danskeres forkærlighed for kopierne.

- Vi gør meget ud af vores arbejde, og så er det ærgerligt, hvis det bliver sammenlignet med noget, der er lavet med bind for øjnene. Det værste for os er, hvis forbrugerne ikke kan skelne imellem kopi og original, siger administrerende direktør og tredje generation i familiefirmaet Kasper Holst Pedersen.

arrow Når verdens fedeste møbler forveksles med sjuskede kopier
06. maj 2021 kl. 11:43 Opdateret: kl. 21:56
arrow Hver femte har planer om at købe kopi-design
06. maj 2021 kl. 07:46 Opdateret: kl. 21:52
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?