12. juli 2020
Sangerinden IdaBjörg gav lørdag koncert i smukke omgivelser. Det foregik i Kirkelte i Stine Hulvejs have, hun er medstifter af konceptet Low-fi Concerts, der netop handler om koncerter i folks stuer eller haver. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Sangerinden IdaBjörg gav lørdag koncert i smukke omgivelser. Det foregik i Kirkelte i Stine Hulvejs have, hun er medstifter af konceptet Low-fi Concerts, der netop handler om koncerter i folks stuer eller haver. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Coronavenlig koncert hjemme i haven hittede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Coronavenlig koncert hjemme i haven hittede
Allerød - 29. juni 2020 kl. 05:28
Af Joachim Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Koncerter i folks egne hjem eller haver for en mindre skare lyder som et koncept, der er skabt til den nuværende situation med forsamlingsforbud som følge af coronakrisen, men faktisk er idéen nogle år ældre.

Stine Hulvej fra Kirkelte er medstifter af konceptet Low-Fi concerts, hvor særligt up and coming artister tager musikken helt ned på jorden og i øjenhøjde.

Lørdag gav sangerinden IdaBjörg koncert i Stine Hulvejs have.

Fordelt på tæpper under det enorme egetræs salige skygge var mellem 30 og 40 personer. Nogle med medbragte tekander, andre med sut i munden.

- Jeg er utroligt glad for at være og føler mig sindssygt privilegeret. I må endelige sige til, hvis der er noget, lød det fra IdaBjörg, der dermed hurtigt bekræftede, at konceptet er mere jordnært end koncerter måske er flest.

Bevæbnet med en guitar og en fodpedal med et sæt digitale korpiger brød hendes rolige, men kraftfulde sangstemme igennem de naturskønne omgivelser. Hun lod sig ikke mærke af hverken hanegal eller babypludren i baggrunden, men lignede blot en, der nød at spille og synge for et positivt publikum, der nød de rolige toner.

Samtidig var der også plads til at fortælle om sangene, der alle er skrevet af hende selv, og som handler om alt fra sorg, kærlighed, ånd og sjæl til meningen med livet.

Alt sammen var det med til at bidrage til en autentisk og stemningsfuld oplevelse.

Det er netop autenciteten og samspillet mellem sanger og publikum, som Stine Hulvej finder fascinerende ved hjemmekoncerter.

- Man skaber det sammen. Det er lige så meget en samtale som en koncert, man kan få feedback og kan spørge til publikum. Det kan man ikke rigtig på et spillested, sagde hun.

Det er første gang, hun holder koncert i sin have, men har tidligere haft kunstnere på besøg i stuen.

Hun havde både åbne arme og døre ved koncerten. Stole kunne man selv helte, der var vand, saft og håndsprit, og i haven signalerede et badebassin og legetøj, at det hjemlige og hyggelige var i fokus.

- Det kræver ikke meget, kan du se. En nyslået græsplæne og nogle tæpper, sagde Stine Hulvej, der heller ikke selv har kunnet vente på igen at komme til en »rigtig koncert«.

- Jeg har selv set en del koncerter foran en skærm, det er, hvad det er. Jeg vil glæde mig til en rigtig koncert, sagde hun inden første nummer.

Man kan selv oprette sig og tilbyde sig som vært for en koncertoplevelse på hjemmesiden for Low-fi-koncerterne.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?