25. november 2020
Ved redaktionens slutning var incidenstallet i Allerød Kommune ned på 19,5 efter at bare fem personer var blevet smittet med corona over den seneste uge. Foto: Kenn Thomsen
Ved redaktionens slutning var incidenstallet i Allerød Kommune ned på 19,5 efter at bare fem personer var blevet smittet med corona over den seneste uge. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Coronatal vendt på hovedet i Allerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Coronatal vendt på hovedet i Allerød
Allerød - 22. oktober 2020 kl. 14:36
Af Martin Stokkebro Moestrup

Fem tilfælde de seneste syv døgn. Det var ved redaktionens slutning status for Allerød Kommune, når det gælder antallet af coronasmittede. Det betyder, at kommunen er gået fra en hård september til en blød oktober.

Dermed er det såkaldte incidenstal faldet markant. De fem tilfælde svarer nemlig til et incidenstal på 19,5. Incidenstallet viser antallet af registrerede smittede per 100.000 borgere. Jo højere tal, jo højere smitte. I september var tallet oppe på 133.

Borgmester Karsten Längerich (V) glæder sig over tallene og takker borgerne i en pressemeddelelse udsendt af kommunen.

"Alle borgere i Allerød Kommune har gjort en ekstra indsats i løbet af de seneste uger. Det vil jeg gerne sige tak for," lyder det fra borgmesteren, der fortsætter:

"Nu har vi vist, at vi kan få bugt med smittekæderne i vores stærke fællesskaber. Det er jeg stolt af."

De høje smittetal i september førte til besøgsrestriktioner på kommunens plejehjem og botilbud, restriktioner der endnu ikke er blevet ophævet. Borgmesteren fortæller, at kommunen er i daglig dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed om besøgsrestriktionerne.

"Desværre findes det ikke forsvarligt at ophæve dem endnu, men jeg håber at det snart kommer," lyder det fra Karsten Längerich.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?