26. juni 2019
Susanne Karlsson har kontor i Kulturhuset Skoven 4, og herfra har hun fin udsigt over den bymidte, som hun skal være med til at puste mere liv i. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Susanne Karlsson har kontor i Kulturhuset Skoven 4, og herfra har hun fin udsigt over den bymidte, som hun skal være med til at puste mere liv i. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Citymanageren drømmer om en bymidte der summer af liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Citymanageren drømmer om en bymidte der summer af liv
Allerød - 09. februar 2019 kl. 07:14
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I bestræbelserne på at få mere liv i bymidten blev Allerød Byforum dannet sidste år og ansatte som noget af det første en citymanager.

I snart et år har Susanne Karlsson været ansat som citymanager i Allerød. Hendes primære opgave er at skabe en aktiv bymidte og skabe de forbindelser, der kan være med til at udvikle bylivet i Allerød. Og i den tid, Susanne Karlsson har været ansat, er der kommet mærkbart flere aktiviteter i bymidten.

Hun har blandt andet arrangeret både VM-fodbold og VM-håndbold på storskærm, og hun har været med til at koordinere aktiviteter i bymidten blandt andet i forbindelse med halloween samt et arrangement, der blev kaldt »Krimiuger«, hvori både biblioteket og biografen var vigtige aktører.

Allerød Bio havde krimiugerne i pipelinen på grund af premieren på den nyeste Afdeling Q-film »Journal 64«. Premieren blev krydret med særvisninger af de første tre Afdeling Q-film. Samtidig havde Allerød Bibliotek vundet et escaperoom, men manglede plads til det. Pladsmanglen mente Susanne Karlsson dog, at hun kunne hjælpe med at finde en løsning på.

- Jeg foreslog, at jeg prøvede at skaffe et lokale og kontaktede en af ejendomsejerne i bymidten, som heller end gerne ville låne sit lokale ud til escaperummet, fortæller Susanne Karlsson, som synes, det tydeligt viser, at der er en vilje og åbenhed blandt alle parter i bymidten til at få visionen om mere liv i byen til at lykkes.

Hun kontaktede også Nordsjællands Politi, som sagde ja til at møde op i gågaden med køretøjer og politihunde, og dermed blev en række gode oplevelser i bymidten kædet sammen.

- Både biblioteket og biografen lagde en kæmpe indsats i krimiugerne. Det, jeg bidrog med, var blot at koble nogle ting sammen. Og det er netop de muligheder, fællesskabet giver. Vi kan lave de koblinger, der i det her tilfælde bragte både kultur- og litteraturformidling ned i byrummet på en ny måde, siger hun.

Oplevelserne er vigtige i bestræbelserne på at skabe mere liv i bymidten.

- Vi skal have mennesker ned i byen. Mennesker tiltrækker mennesker, og vi kan godt lide at være sammen. Vi vil gerne skabe oplevelser i bymidten. Vi skal ikke være Lyngby Storcenter eller Slotsarkaderne. Vi skal være vores egen. Vi skal ikke være størst, men her skal være dejligt at være. Bymidten i Allerød skal være et sted, hvor man nyder at være. Hvor man sænker skuldrene, stopper op, finder ro og bliver inspireret. Det handler om at udvikle nogle rum i byen, hvor der er rart at være, og hvor man bliver inspireret til at kigge omkring det næste hjørne for at finde ud af, hvad der gemmer sig der, siger Susanne Karlsson.

Aktiviteterne i bymidten kan man følge via Allerød Byforums Facebookside Mit Allerød, der nu også har fået hjemmeside-makkeren mitallerød.dk. Her bliver alle aktiviteter samlet.

- Der sker jo rigtig mange ting i Allerød, men det kan være svært at følge med. Vi vil gerne være med til at gøre det mere simpelt ved at give et samlet billede af, hvad der sker i bymidten. Så folk ikke for sent finder ud af, at der foregik noget, som de gerne ville have været med til, siger Susanne Karlsson.

Læs hele historien i Frederiksborg Amts Avis lørdag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede