26. maj 2020
Der er blevet brugt markant færre penge på vikarer i Allerød Kommunes hjemmepleje det sidste år. På plejecentrene er der blevet brugt lidt flere penge, men samlet set er vikarbudgettet faldet med godt 1,6 millioner kroner. Foto: Allan Nørregaard
Der er blevet brugt markant færre penge på vikarer i Allerød Kommunes hjemmepleje det sidste år. På plejecentrene er der blevet brugt lidt flere penge, men samlet set er vikarbudgettet faldet med godt 1,6 millioner kroner. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bruger færre penge på vikarer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bruger færre penge på vikarer
Allerød - 21. september 2019 kl. 05:59
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forbruget af vikarer på plejecentrene og i hjemmeplejen er faldet siden sidste år.

Godt 1,6 millioner kroner. Så meget er udgifterne til eksterne vikarer på plejecentrene i Allerød samt i hjemmeplejen faldet på et år.

I første halvår af 2018 blev der brugt knap 8,3 millioner til vikarer på de to områder, mens tallet i første halvår af 2019 er faldet til 6,6 millioner.

Det samlede tal dækker over et stort fald i hjemmeplejens vikarudgifter, fra knap 6,9 millioner kroner til 4,3 millioner. Mens plejecentrene har brugt 854.000 kroner mere på vikarer i den første halvdel af 2019 end i samme periode sidste år.

- Det er simpelthen så flot, og det er en virkelig god udvikling. De her vikarudgifter plager jo rigtig mange kommuner, siger formand for Sundheds-, Velfærds- og Beskæftigelsesudvalget Jesper Holdflod Pallesen (S).

- Det er ikke fordi, det betyder så meget i forhold til lønbudgettet. Vi sparer måske lidt, men det at vi nedbringer vikarudgifterne er ikke en krone til krone-besparelse. Derimod kan man næsten sige, at vi har fået for 1,5 millioner kroner mere kvalitet, siger han.

At skære ned på vikarerne handler nemlig først og fremmest om at højne kvaliteten. Både for borgerne og for de ansatte.

- Færre vikarer betyder flere faste medarbejdere, som borgerne kender i stedet for en ny hver gang. Så i forhold til borgerne er der fokus på kontinuiteten. Vi ved, at det er et stående bekymringspunkt, når der kommer mange forskellige folk i hjemmet. De kendte ansigter er et stort ønske for mange borgere, siger Jesper Holdflod Pallesen.

- For de ansatte betyder det, at man får en større fælles viden, fordi man arbejder sammen. Man kender fagsystemerne, man ved, hvordan tingene er, hvor man skal køre hen og så videre. Det er bare meget mere effektivt og skaber en bedre arbejdsplads, fordi man kan have fokus på borgerne, siger han.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?