21. marts 2019
Det brede budgetforlig har blandt andet fokus på at renovere skoler og få digitale løsninger ind i undervisningen. Foto: Lars Skov
Det brede budgetforlig har blandt andet fokus på at renovere skoler og få digitale løsninger ind i undervisningen. Foto: Lars Skov
Foto: Lars Skov/Fotograf Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bredt forlig indgået: Fokus på børn, unge og ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bredt forlig indgået: Fokus på børn, unge og ældre
Allerød - 20. september 2018 kl. 09:52
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag aften blev et bredt forlig indgået da Socialdemokratiet, Konservative, SF, Radikale, Blovstrødlisten, Vores Allerød og borgmesterpartiet Venstre blev enige om Allerød Kommunes budget for 2019-26, hvor overskriften er 'Fremtidens Allerød'. Enhedslisten er således som det eneste parti ikke med i forliget.

- Det er et rigtig godt budget, vi er nået frem til med opbakning fra 20 ud af 21 medlemmer af byrådet, siger borgmester Karsten Längerich i en pressemeddelelse oven på det netop indgåede forlig og fortsætter:

- Det glæder mig, at vi i byrådet har haft et godt samarbejde og har arbejdet mod et fælles mål om at få udarbejdet et forlig, som både er retningsgivende for byrådets arbejde mange år frem og samtidig skaber et ansvarligt budget i balance. Budgettet er derfor det strategiske afsæt for, at vi som kommune kan investere i Fremtidens Allerød.

Fokus på den borgernære velfærd

- Forliget har særligt fokus på at styrke den borgernære velfærd med investeringer i skoler og dagtilbud ved f.eks. at skabe nye og bedre rammer for undervisning og trivsel samt at kigge på ikke-tidssvarende bygninger.

- Den brede kreds af forligspartierne ser også et behov for investeringer i plejecentrene og generelt på ældreområdet og i kommunens infrastruktur. Her er det den løbende drift og effektiviseringer, som skal skabe rum til at udvikle Allerød, udtaler Längerich.

Et solidt udgangspunkt
Centralt i forliget står også en styrkelse af kommunens strategi for effektiviseringer og en omlægning af processen for budgetlægning.

- Allerød Kommune har en sund økonomistyring, og med 8 års budgettering får vi nu bedre muligheder for rettidig planlægning og investere i vores fremtid. Vi skal arbejde på, hvordan vi fremover kan forbedre kvaliteten i den nære service, i en tid hvor kommunes økonomi er presset af den demografiske udvikling og det stigende antal opgaver, som kommunerne skal løfte, konstaterer borgmesteren og uddyber:

- Allerøds borgere er bedst stillet med et bredt politisk forlig, som sikrer en udvikling til gavn for flest borgere, og det glæder mig, at der er bred opbakning til budgettet. Jeg vil gerne takke alle syv partier for deres ansvarlighed, konstruktive tilgang og forståelse for, at en sund økonomi er en forudsætning for, at vi kan udvikle og forbedre Allerød, siger Längerich.

På trods af en sund kommunal økonomi er der fortsat et behov for langsom økonomisk opbremsning primært grundet efterreguleringerne på beskæftigelsesområdet, stigende udgifter på ældreområdet og opgaveglidning fra regionerne til kommunerne.

- Det er aldrig sjovt at skulle finde 14 mio. kr. i besparelser. Jeg synes, at vi har haft nogle gode drøftelser og fundet en god model, hvor vi kan finde dem løbende og samtidig sørge for i videst muligt omfang at friholde de områder, hvor det gør mest ondt som f.eks. ældreplejen, normeringer i dagtilbud, undervisningen og trivslen i skolerne, det ambitiøse miljøarbejde og de svageste borgere.

- Af samme grund har vi heller ikke kunne tilgodese mange af de relevante ønsker, der har været til nye tiltag eller finde midler til nye udgiftsområder. Det var svært at finde de 14 mio. kr. i besparelser, da vi alle ved, at det betyder, at gode aktiviteter ikke bliver gennemført. Men der var enighed om, at vi ikke skulle finde flere besparelser end nødvendigt, slutter borgmesteren.

Du kan læse hele forliget på alleroed.dk. Det endelige budget bliver vedtaget af byrådet den 9. oktober 2018.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede