21. januar 2019
Karsten Längerich (V) mener, at den nuværende udligningsordning er uretfærdig.
Karsten Längerich (V) mener, at den nuværende udligningsordning er uretfærdig.
Foto: www.lplusv.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester: Udligning går ud over vores service

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester: Udligning går ud over vores service
Allerød - 08. februar 2018 kl. 06:15
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I disse dage afventer borgmester Karsten Längerich (V) og det øvrige byråd med spænding oplægget til en mere enkel og retfærdig model for udligning imellem landets kommuner.

For en af de største risikofaktor i Allerød Kommunes lokale budget er netop den landspolitiske udligningsordning. Og som udligningen er skruet sammen nu, rammer den helt skævt, mener Karsten Längerich.

- Allerød og resten af kommunerne hovedstadsområdet betaler et stort beløb i udligning til resten af landets kommuner, selvom for eksempel borgere i Nordjylland har flere penge til rådighed til sig selv end her. Er det retfærdigt, når en familie i hovedstadsområdet har færre penge til rådighed, og nøgletallene samtidig viser, at serviceniveauet her er lavere end i resten af landet, at vi skal bidrage så markant til udligningen?, spørger borgmesteren, der selv svarer et stort og rungende »nej« til det spørgsmål.

- Ordningen betyder, at vi laver en omdeling fra kommunerne i hovedstadsområdet og Nordsjælland til jyske kommuner. Og så viser det sig, at familierne i Jylland har et højere rådighedsbeløb end familierne på Sjælland. Det er en dårlig incitamentstruktur, samtidig med at jeg har svært ved at se det rimelige i det, siger Karsten Längerich, som frygter, om der er en ekstraregning på vej.

Det er Finansieringsudvalget under Økonomi- og Indenrigsministeriet, der kommer med oplægget til en ny udligningsordning. Oplægget skulle være lige på trapperne, og efterfølgende skal det så behandles politisk. Hvor lang tid det tager, før der kommer et resultat ud af det, er svært at spå om.

- I den forbindelse bruger vi selvfølgelig kræfter på at påvirke landspolitikerne på Christiansborg. Men der er jo forskellige interesser, og de jyske borgmestre påvirker også deres folketingsmedlemmer i den retning, de gerne vil, siger Karsten Längerich til Frederiksborg Amts Avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk