20. marts 2019
For et år siden gik det op for borgerne i Allerød, at den nye lokalplan for Farremosen åbnede op for tungt erhverv som asfalt-produktion og betonknusning. Lige siden har borgergruppen "En grøn kommune går i sort" kæmpet imod. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

For et år siden gik det op for borgerne i Allerød, at den nye lokalplan for Farremosen åbnede op for tungt erhverv som asfalt-produktion og betonknusning. Lige siden har borgergruppen "En grøn kommune går i sort" kæmpet imod. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester: Plangrundlaget for Farremosen er lovligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester: Plangrundlaget for Farremosen er lovligt
Allerød - 19. september 2018 kl. 15:42
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Som borgmester noterer jeg mig, at der endnu en gang ikke er grund til at sætte spørgsmålstegn ved plangrundlaget for Farremosen. De kommuneplaner og lokalplaner, som blev vedtaget, er lovlige, og sammen med Fingerplanen er de udgangspunktet for de myndighedsafgørelser, som kommunens forvaltning træffer.

arrow Læs også: Konservative vil have redegørelse om Farremosen

Sådan siger borgmester Karsten Längerich (V) efter at have gennemgået det svar, forvaltningen er kommet med på Erik Lunds krav om en redegørelse i Farremosesagen.

Karsten Längerich fortsætter:
- Jeg vil derfor opfordre til, at modstanden mod erhvervsområdet tager udgangspunkt i politiske ønsker, i stedet for at jagte et juridisk halmstrå, som bliver og mere og mere tyndt og som er meget ressourcekrævende for kommunen.

I svaret konkluderer forvaltningen blandt andet, at Allerød Kommune har udarbejdet en grundvandsredegørelse forud for at kommuneplan 2013 blev vedtaget, og erhvervsområdet ved Farremosen i den forbindelse blev udlagt til virksomheder med særlige beliggenhedskrav samt transport- og distributionsvirksomheder.

Redegørelsen ligger på kommunens hjemmeside.

I svaret understreges det også, at Miljøministeriet og Allerød Kommune er enige om, at der ifølge lokalplanen fra 2017 ikke kan etableres virksomheder eller anlæg, som vil udgøre en trussel mod grundvandet på erhvervsområdet ved Farremosen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede