22. januar 2021
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester: Lugtgener fra Pankas er uacceptabelt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester: Lugtgener fra Pankas er uacceptabelt
Allerød - 30. juni 2020 kl. 18:02
Af Anne-Mette Rasmussen

Asfaltvirksomheden Pankas, der ligger i erhvervsområdet ved Farremosen, har startet sin produktion af asfalt. Det er ikke gået ubemærket hen blandt borgerne, og på lokale Facebooksider er det ene indlæg efter det andet om dårlig lugt fra asfaltfabrikken blevet lagt op i løbet af de sidste par dage.

arrow Læs også: Pankas: Der er en løsning på vej

Men naboerne nøjes ikke med at lufte deres frustrationer på Facebook. Lugtgenerne har også allerede resulteret i et væld af klager til kommunen, og det får nu borgmester Karsten Längerich (V) til at reagere.

- Jeg har fået klager sendt direkte til mig, og forvaltningen har også fået klager over lugtgener. Det er uacceptabelt, at naboerne oplever lugtgener, og klagerne er videresendt herfra til Pankas. Jeg forstår til fulde, at borgerne er utilfredse. Jeg forventer, at Pankas får løst problemerne så hurtigt som muligt, siger Karsten Längerich, som undrer sig over lugtgenerne.

- Pankas giver selv udtryk for, at virksomhedens produktion har tæt på nul miljømæssig påvirkning, herunder også for lugt. Der har vi et fælles mål, og det er klart, at vi med alle midler skal fastholde Pankas på det, siger han.

Ifølge borgmesteren er Allerød Kommune i tæt dialog med Pankas om situationen. Der er således blevet foretaget lugtmåling af virksomheden i samarbejde med et eksternt firma. Og Pankas har oplyst til kommunen, at der er forskellige muligheder for at ændre produktionen, samt at de er i gang med netop det.

Lugtobservationerne fortsætter.

arrow Kommunen overvejer påbud imod Pankas
01. juli 2020 kl. 21:10 Opdateret: kl. 07:32
arrow Asfaltfabrik opretter lugte-hotline
01. juli 2020 kl. 14:24 Opdateret: kl. 07:32
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?