10. april 2020
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester: Ingen tvivl om at erhvervslivet lider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester: Ingen tvivl om at erhvervslivet lider
Allerød - 18. marts 2020 kl. 14:48
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Allerød Kommune prøver at hjælpe erhvervslivet. Samtidig opfordrer borgmesteren borgerne til at handle lokalt.

- Der er ingen tvivl om, at erhvervslivet lider.

Sådan siger borgmester i Allerød Kommune Karsten Längerich (V) om de nuværende omstændigheder for erhvervslivet skabt af coronavirussen.

Og derfor går kommunen nu i gang med en tydeligere kommunikation over for leverandører og andre virksomheder, der leverer ydelser til kommunen, om muligheden for selv at sætte en ønsket betalingsfrist.

Allerød Kommune accepterer i forvejen en kort forfaldsdato på betaling af regninger til leverandører i erhvervslivet, men for at afbøde situationen og mindske risikoen for, at leverandører mangler likviditet, gør kommunen nu ekstra meget for, at virksomhederne hurtigt kan få betaling for deres ydelser.

- Vores leverandører kan nu selv sætte den betalingsfrist på, de ønsker i den aktuelle situation. Erhvervslivet lider under den nuværende situation, og vi kan også gøre noget som borgere i Allerød for vores lokale handelsliv. Derfor vil jeg opfordre alle til at handle lokalt og dermed støtte vores butikker så meget, vi kan, siger Karsten Längerich.

I en pressemeddelelse oplyses det i øvrigt, at kommunen har et stort fokus på at løse byggesager hurtigt, og at den fortsat står til rådighed i forbindelse med spørgsmål og rådgivning, så byggeprojekterne understøttes.

Da kulturlivet og hele oplevelsesindustrien også er stærkt påvirket af situationen, har Allerød Kommune rettet henvendelse til Kommunernes Landsforening (KL) for at få nogle anbefalinger til, hvordan man skal håndtere situationen i forhold til egnsteateret Mungo Park, Allerød Bio og aftenskolerne.

KL har svaret, at de er opmærksomme på problemstillingen og overvejer en udmelding med anbefalinger.