25. maj 2019
Thomas Frisch, der her ses ved et af borgergruppens store møder, er talsmand for "En grøn kommune går i sort". Foto: Thomas Olsen
Thomas Frisch, der her ses ved et af borgergruppens store møder, er talsmand for "En grøn kommune går i sort". Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgergruppe: Ja, debatten er løbet af sporet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgergruppe: Ja, debatten er løbet af sporet
Allerød - 14. juni 2018 kl. 05:16
Af Thomas Frisch, talsmand for borgergruppen »En grøn kommune går i sort«, Røglevej 130, 3450 Allerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Borgergruppen »En grøn kommune er gået i sort«, er helt enig med Karsten Längerich og Miki Dam Larsen i, at debatten er løbet helt af sporet.

arrow Læs også: Farremosesagen: Bekymrende at drage paralleller til diktatur

Karsten Längerich og Miki Dam Larsen må synes, at des flere gange en usandhed nævnes, des større sandsynlighed for at nogen vil tro på den. Uanset hvor meget dokumentation man bliver præsenteret for, der netop viser, at det ikke er fakta, men et falsum.

Ønsker Karsten Längerich og Miki Dam Larsen præmisserne for debatten højnet, må de fralægge sig den teflonbelagte attitude og begynde at se på al den dokumentation, der efterhånden er opbygget, som modsiger deres virkelighed.

Det er enormt svært at fastholde sagligheden, når man i den grad bliver ignoreret af ens eget byråd. Som person bliver man magtesløs og tyer nok til at råbe lidt højere. Lad os for Prins Knuds skyld se lidt på den »saglighed«, som Karsten Längerich og Miki Dam Larsen for 117 gang, går i pressen med.

Vi borgere vil gerne se fremad. Alle borgere i Allerød har fuldstændigt affundet sig med, at der kommer til at ligge en eller anden form for industri i Farremosen. Vi borgere er dog, modsat Karsten Längerich og Miki Dam Larsen, af den opfattelse, at det ikke er ligegyldigt, hvilken industri der kommer til at ligge der.

Og at man både som borger, men i særdeleshed som borgmester og viceborgmester, har en pligt til at sikre og bruge alle lovlige midler til at sikre, at den industri, der kommer, er den der miljømæssigt og for Allerød er den bedst mulige under præmisserne.

Planlægning
Nej, nej og atter nej Karsten Längerich og Miki Dam Larsen, det er simpelthen ikke korrekt, når I igen og igen og igen skriver, at det var pålagt Allerød Kommune at udlægge et område til kategori 6 og 7. Dengang var der andre muligheder for at få lovliggjort Widex-grunden. I valgte denne mulighed.

Efterfølgende har det endda vist sig at myndighederne har anmodet kommunerne om at ned-kategorisere udlagte områder, da der allerede var udlagt for meget i Fingerplansområdet. Så ansvaret for udlægningen hviler alene hos Allerød Kommune. Få nu fakta på plads.

Miljøregulering og miljøkonsekvensvurdering

Vi er helt enige med Karsten Längerich og Miki Dam Larsen i, at der er en miljølovgivning, som kommunen har pligt til at følge. Vi har gentagne gange, både skriftligt og mundtligt overfor Karsten Längerich og Mike Dam Larsen påpeget forhold, hvor kommunen enten har valgt en linje, som alene tilgodeser det erhverv, der gerne vil etablere sig i Farremosen eller en, der helt ignorer forhold.

Som påpeget utallige gange har Miljøministeriet udgivet en håndbog til formålet, der meget detaljeret redegører for, hvorledes kommunerne inden for rammerne har mulighed for at sætte yderligere krav og grænser. Af en eller anden årsag har Karsten Längerich og Miki Dam Larsen i alle miljøspørgsmål alene valgt en linje, der tilgodeser de virksomheder, som ønsker at etablere sig.

Som også er Karsten Längerich og Miki Dam Larsen er bekendt med, er den miljøvurdering af lokalplanen, som Niras har udarbejdet, sket med baggrund i den oprindelige lokalplan. Ifølge den oprindelige lokalplan kunne SCT ikke etablere sig i Farremosen, men alligevel fastholder man denne miljøvurdering i stedet for at få udarbejdet en ny, der vil forholde sig til den forventede udvikling af området.

Noget af det vigtigste som miljømyndighederne påpeger overfor kommunerne er, at man meget specifikt og konkret forholder sig til den kumulative miljøpåvirkning. Vi tænker, at Karsten Längerich, Miki Dam Larsen og forvaltningen var fraværende den dag i skolen. Vi anser dette som det første af de væsentlige områder, hvor man fra kommunens side fejler, men faktisk også et af de geværgreb man fra kommunens side har til at påvirke udviklingen af Farremosen.

Trafikafvikling Farremosen
Som Karsten Längerich selv har sagt i pressen, har man fra kommunens side valgt en metode, som for dem der ønsker at etablere sig i Farremosen, giver det bedste resultat. Man kunne have anvendt andre, mere udbredte og lovlige metoder, der ville have givet et helt andet resultat.

Det har siden vist sig, at der sandsynligt er fejl i de beregninger, som kommunen har udarbejdet, hvorfor Jens Heine Jensen, efter han fik foretræde for TEPMU, har dokumenteret, at der er behov for en fornyet vurdering.

Beskyttelse af grundvandet
Netop fordi Allerød er et område med særlige drikkevandsinteresser, burde Karsten Längerich og Miki Dam Larsen være meget mere vagtsomme og ikke bare lade stå til.

Igen grundvandsredegørelsen fra Niras bygger på en vurdering af den oprindelige lokalplan. Lad os nu få fakta og ikke falsum på bordet.

Karsten Längerich og Miki Dam Larsen, bliver ved med at læne sig op af de samme gamle vurderinger og skriv. Mange andre eksperter har påvist fejl i de vurderinger, som kommunen anvender og kommer til helt andre konklusioner. Vi mener, at dette er så vigtigt, at man fra borgmesterens og viceborgmesterens side skal lytte til alle eksperter. De andre eksperter har gjort sig den ulejlighed at påvise de fejl, som kommunens grundlag hviler på og fremlagt egen dokumentation.

Kommunen har ikke gjort sig samme ulejlighed, men »det vi siger er rigtigt«. Tænk sig, hvis sandheden ligger lidt imellem.

Vi kan ikke og vil ikke på det foreliggende grundlag sidde ved siden af Karsten Längerich og Miki Dam Larsen og bare se fremad med de beslutninger og deres manglende kritiske stillingtagen til de rigtig mange dispositioner, der forvandler vores by, miljø og grundvand i en retning, som ingen borgere har lyst til at leve med.

Vi kan ikke og vil ikke deltage i flere kaffemøder med Karsten Längerich, hvor han foregiver at lytte for så en uge efter i pressen se, at det er de samme postulater, der danne grundlag for hans virkelighed.

Vi vil gerne og deltager gerne i en saglig dialog med Karsten Längerich og Miki Dam Larsen, hvor vi og de lytter, og vi sammen ser frem mod en Farremosen, som vi alle kan være tjent med. Vi mener, og vi kan dokumentere, at dette kan ske uden uforholdsmæssige miljøkonsekvenser for Allerød, hvis man bare har viljen.

Men desværre udviser både Karsten Längerich og Miki Dam Larsen en manglende vilje til sammen med borgerne at skabe et Allerød, hvor vi alle har lyst til at bo. Og ja, dette vil inkludere erhverv på Farremosen. Men lad os nu med alle lovlige midler få det erhverv, som tjener vores by bedst.

Karsten Längerich og Miki Dam Larsen er nødt til at komme ned fra deres teflonbelagte tårn og møde os borgere i øjenhøjde, så vi via dialog kan få skabt en bedre debat. Ellers ligger borgmesteren og viceborgmesteren, som de selv har redt.

arrow Farremosesagen: - De vælger konfrontation fremfor dialog
14. juni 2018 kl. 11:23 Opdateret: kl. 11:23
arrow Borgere: Trusler om sagsanlæg i Farremosen var bluff
04. juni 2018 kl. 05:14 Opdateret: kl. 20:37

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede