19. december 2018
Borgmester Karsten Längerich (V) fik sin sag for, da han skulle forklare kommunens standpunkter til de omkring 150 fremmødte, utilfredse borgere. Foto: Thomas Olsen
Borgmester Karsten Längerich (V) fik sin sag for, da han skulle forklare kommunens standpunkter til de omkring 150 fremmødte, utilfredse borgere. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgere markerede endnu engang modstand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere markerede endnu engang modstand
Allerød - 07. marts 2018 kl. 13:35
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Siden oktober 2017 har en stor gruppe borgere i Allerød kæmpet indædt imod det nye erhvervsområde ved Farremosen, hvor Pankas har planer om at bygge en asfaltfabrik, og SCT Transport vil samle sine aktiviteter.

Og tirsdag aften blev det tydeligt, at modstanden fortsat lever i bedste velgående, da borgergruppen »En grøn kommune går i sort« holdt borgermøde på Ravnsholtskolen, hvor der blandt andet blev gjort status på indsatsen indtil videre. Omkring 150 borgere var mødt op for at lytte med og give deres besyv med til, hvad der nu skal ske.

- Det viser jo, at der stadigvæk er en stor opbakning til det her, og det er vi meget tilfredse med. Det kan jo godt være lidt indviklet at finde ud af denne sag. Men vi gennemgik de fem hovedpunkter, som vi arbejder efter, og noget af det, vi egentlig undrer os mest over er miljøundersøgelsen for området, siger Thomas Frisch, der er talsmand for borgergruppen.

Borgergruppen mener nemlig, at den miljøundersøgelse, der blev foretaget i forbindelse med den oprindelige lokalplan, ikke længere kan være gældende, eftersom hele grundlaget for undersøgelsen har ændret sig med den nye version af lokalplanen.

- Ifølge den oprindelige lokalplan kunne der jo for eksempel ikke ligge store vareterminaler og distributionscentre på området. Men så bliver der i efteråret 2016 lavet et kommuneplantillæg, der blandt andet åbner op for virksomheder med særlige beliggenhedskrav på området. Efterfølgende kommer så lokalplanen ud i en anden udgave, og så er den miljøundersøgelse, som ligger der, jo ikke lavet på det rigtige grundlag. Efter vores opfattelse er der tale om væsentlige ændringer, som bør betyde, at man skal lade det hele gå om, siger Thomas Frisch.

Borgergruppen ønsker en uvildig undersøgelse af hele sagsforløbet, men det gav borgmester Karsten Längerich (V), der deltog i en del af mødet, dem ikke nogen forhåbninger om. Og ud over lokallisten Vores Allerød, der er repræsenteret i byrådet med et medlem, er der heller ikke andre politikere, som har udtrykt opbakning til en sådan undersøgelse.

- Viljen fra politisk side kan ligge på et meget lille sted, og det er vi skuffede over. Je sluttede af med at sige til borgmesteren, at vi Allerød-borgere bor her, fordi vi synes, det er en hyggelig, grøn kommune, hvor der er rart. Men det er her ikke mere. Dels fordi man vil have industri alle vegne, men ikke mindst fordi, man har en kommune, der udviser så stor arrogance og ikke vil lytte til borgerne. Folk føler, at man i den grad ignorerer en stor gruppe mennesker, og sådan et sted er der ikke rart at være, lyder det fra borgergruppens talsmand.

Det næste borgergruppen nu vil gøre er at gå i gang med at samle flere penge blandt andet til fortsat advokatbistand. Derudover er gruppen i gang med at kontakte forskellige instanser. Derudover håber »En grøn kommune går i sort« på fortsat dialog med kommunen og sætter fortsat sin lid til en uvildig undersøgelse.

- Vi kunne jo gøre det, at vi sætter stævningen imod kommunen i bero, hvis kommunen til gengæld kunne forestille sig at lave den uvildige undersøgelse. Vi har jo aktiveret denne stævning, fordi den pt er vores eneste mulighed for at få en uvildig vurdering. Men lad os dog kigge på det sammen i stedet for, så vi ikke bruger så mange penge på at køre sager imod hinanden, siger Thomas Frisch.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk