28. maj 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnehus' nej til kirke skal for to ministre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnehus' nej til kirke skal for to ministre
DF vil have institutions nej til julegudstjeneste på flere ministres borde.
Opdateret 23. november 2011 kl. 13:38
Allerød - 22. november 2011 kl. 04:00
Af Mikkel Prytz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Mandagens artikel i Frederiksborg Amts Avis om Børnehuset Ørnevang, der har meldt afbud til julegudstjeneste i Lillerød Kirke af hensyn til institutionens muslimske familier, lander nu i to forskellige ministerier.
arrow Læs også: Lillerød Kirke vil integration

Dansk Folkepartis integrationsordfører Martin Henriksen har nemlig rettet henvendelse til både børne- og undervisningsministeren samt social- og integrationsministeren og bedt dem forholde sig til børnehusets beslutning.

DF'eren vil endog have regeringen til at svare på, om den vil arbejde for en lovændring, der forpligtiger de enkelte institutioner til at samarbejde med den lokale folkekirke om afholdelse af danske traditioner.

- Det er efter min opfattelse uholdbart, at institutionen tager det kulturelle element ud af de unges integrations- og dannelsesproces og samtidig lader hånt om de danske børn, hvis forældre - som en helt naturlig ting - gerne vil have, at de kommer i kirke og får den oplevelse med, siger Martin Henriksen til Frederiksborg Amts Avis.

Daglig leder i børnehuset Susan Lund Andersen er overrasket over, at institutionens beslutning har vakt så stor opmærksomhed.

- Jeg synes godt, vi kan løse situationen internt her hos os eller snakke med præsten om den. Det behøver ikke at blive en sag for ministeren, siger hun.

Sognepræst Carsten Mulnæs fra Lillevang Kirke har forståelse for børnehusets problematik, men synes, at institutionen kunne have løst problemet på en anden måde.

- Børnehaven er for mig en illustrativ case på, at beslutninger bliver truffet uden den store brugerundersøgelse først, siger han.

Carsten Mulnæs er ikke glad for DF's forslag om en lovændring, men er tilfreds med at have skabt debat om emnet:

- Jeg er overbevist om, at folkekirken i kirkespørgsmål er bedre i harmoni med folket end Folketinget. Den kirkepolitiske debat er ofte for elitær, så hvis der kan blive en bred debat ud af det her, er det ønskeligt.
arrow Nej tak til bøn og velsignelse
21. november 2011 kl. 06:00 Opdateret: kl. 16:09
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?