21. oktober 2019
Der var stor festivitas, da linje 338 mellem Lynge og Hillerød blev indviet i december, men allerede nu er ruten i fare for at blive ramt af sparekniven. Foto: Allan Nørregaard
Der var stor festivitas, da linje 338 mellem Lynge og Hillerød blev indviet i december, men allerede nu er ruten i fare for at blive ramt af sparekniven. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billigere billet-typer og ny metro presser bus-økonomien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billigere billet-typer og ny metro presser bus-økonomien
Allerød - 19. juni 2019 kl. 05:50
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som tidligere beskrevet i Frederiksborg Amts Avis forventer Movia, at Allerød Kommunes udgifter til busdrift stiger med omkring en million kroner i 2020.

Nu forklarer formand for Teknik-, Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget Miki Dam Larsen (S), hvorfor udgifterne stiger. For det er der flere forklaringer på.

- Generelt er vores indtægter på busserne faldet på trods af, at vores passagertal er stabilt. Det kan have mange forklaringer, da indtægtsgrundlaget er opgjort ud fra mange forskellige faktorer. Men én af de mest sandsynlige forklaringer er, at passagerne benytter sig af andre og billigere billettyper end tidligere, som for eksempel pensionistkort eller rejsekort i stedet for kontantbilletter, siger han.

- Derudover er en mindre del af forklaringen, at Metro Cityringens åbning i 2020 har en påvirkning på alle kommuners indtægter, da alle betaler en del af den samlede pulje. Når man i forbindelse med metroen er nødt til at lukke busruter og i højere grad deler rejsernes indtægter med metroselskabet, er indtægterne til Movia mindre.

Usikkerheden om den fremtidige busdrift i Allerød har som tidligere beskrevet resulteret i et borgermøde, som Movia står for. Det finder sted tirsdag den 25. juni fra 19 til 21 på Allerød Bibliotek.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede