5. august 2020
Lars Juel Sørensen glæder sig over udviklingen, der betyder, at skoleklasser igen kan besøge Barresøgaard. Foto: Kim Rasmussen
Lars Juel Sørensen glæder sig over udviklingen, der betyder, at skoleklasser igen kan besøge Barresøgaard. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Besøgsgård vender tilbage til hverdagen - næsten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Besøgsgård vender tilbage til hverdagen - næsten
Allerød - 23. maj 2020 kl. 08:15
Af Joachim Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På besøgsgården Barresøgaard i Lynge er det igen ved at være hverdag. Institutions- og skolebørn kommer i juni tilbage for at klappe køer og øffe om kap med grisene.

Bondemand Lars Juel Sørensen kan have svært ved placere sin gård i de mange kategorier af steder og brancher, der er omfattet af den udvidede åbning, men det ser under alle omstændigheder lysere ud.

- Jeg ved ikke, om jeg har status som dyrepark eller hvad, men som jeg har forstået det, vender hverdagen tilbage ved, at institutioner, der har booket, de kommer, siger han.

Den største udfordring har været, at skoleklasserne ikke har måttet fylde en bus, men det burde der være lempet på.

De store åbent hus-arrangementer, hvor alle kan besøge gården bliver dog næppe en realitet denne sommer. Det er uvist, hvad grænsen for forsamlingsforbuddet bliver, men det er i spil at øge til det mellem 30 og 50, og det vil være langt mindre, end der normalt kommer de dage på Barresøgaard.

Det går udover den planlagte fejring af 25-års jubilæet.

Lars Juel Sørensen glæder sig mest af alt over, at tingene normaliseres.

- Det er fedt, og det giver mening. Det andet var utrøsteligt, forfærdeligt, sørgeligt. Men der er mange, der har værre problemer end mig, siger han.

Han er selv kommet nogenlunde igennem coronakrisen, vurderer han. Det er sket i kraft af en hjælpepakke på 69.000 kroner som kompensation for forventede tab.

Samtidig har Barresøgaard været hjemsted for en skole fra Østerbro i København de seneste fem uger. Det fortsætter måneden ud.

Der er stadig et par ledige datoer i juni for institutioner, der vil booke en plads på besøgsgården.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?