23. maj 2019
Axel Nielsen sidder i byrådet for Konservative og er kendt for sit engagement i kommunens idræts- og kulturliv. Han undrer sig meget over forløbet omkring Fru Lunds Villa.  Foto: Allan Nørregaard
Axel Nielsen sidder i byrådet for Konservative og er kendt for sit engagement i kommunens idræts- og kulturliv. Han undrer sig meget over forløbet omkring Fru Lunds Villa. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Axel Nielsen forbløffet over Fru Lund-forløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Axel Nielsen forbløffet over Fru Lund-forløb
Opdateret 19. oktober 2018 kl. 11:04
Allerød - 19. oktober 2018 kl. 10:13
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg er forbløffet over hele det handlingsforløb, der har udspillet sig omkring Fru Lunds Villa, siden jeg tog sagen op som initiativsag i byrådet.

arrow Læs også: Borgmester: Vi har ikke råd til Fru Lunds Villa

Sådan siger det Konservative medlem af både byrådet og Kultur- og Idrætsudvalget Axel Nielsen, der sammen med bestyrelsesformanden for Allerød Musik- og Kulturskole, Maria Lubanski, dykkede ned i sagen for at få styr på fup og fakta, da Fru Lunds Villa, som huser Billedskolen, første gang stod til nedrivning.

- Lokalhistorisk Arkiv og Forening samt Nordsjællands Museum lavede en såkaldt SAVE-analyse omkring bevaringsværdien af Fru Lunds Hus. Konklusionen blev, at den gamle skolebygning blev vurderet i højeste bevaringskategori. Endvidere har bygningen en vigtig social betydning, fordi lidt skrøbelige børn har en tryg base i et skærmet miljø med musik og kreative aktiviteter, siger Axel Nielsen, der i første omgang fik held med at få byrådet til at overveje nedrivningen endnu engang.

På byrådsmødet den 26. april i år det nemlig vedtaget ikke at rive Fru Lunds Villa ned nu, men i stedet at lade den indgå i en samlet vurdering af muligheder for bygningskomprimering, som et kommende paragraf 17 stk. 4-udvalg skal stå for.

- I den forbindelse udtaler Maria Lubanski til avisen, at man vil samle penge ind til en uvildig undersøgelse af bygningens tilstand. Vores forbavselse er derfor stor, da vi pludselig ser, at bygningen står til nedrivning. Dette er besluttet, inden Raadvad-rapporten er fremkommet. En rapport der i øvrigt understøtter den tidligere SAVE-rapport, siger Axel Nielsen.

arrow Rapport: Historisk bygning bør bevares
17. oktober 2018 kl. 10:20 Opdateret: kl. 10:40
arrow Samler protester imod nedrivning
16. oktober 2018 kl. 17:17 Opdateret: kl. 17:17
arrow Det er sølle af byrådet at rive Fru Lunds Villa ned
01. oktober 2018 kl. 15:29 Opdateret: kl. 15:29

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede