4. marts 2021
Allerød Kommune brugte også app?en under kommunavalget. Her ses borgmester Karsten Längerich (V) under valgkampen forud for kommunalvalget. Foto: Allan Nørregaard
Allerød Kommune brugte også app?en under kommunavalget. Her ses borgmester Karsten Längerich (V) under valgkampen forud for kommunalvalget. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: App sladrer om plakatfusk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

App sladrer om plakatfusk
Opdateret 15. maj 2019 kl. 10:46
Allerød - 15. maj 2019 kl. 06:11
Af Anna Törnqvist Jensen

I kampen om de bedste pladser i lygtepælene brydes reglerne ofte for, hvordan valgplakater må hænges op, og det kan skabe farlige situationer i trafikken, hvis en plakat for eksempel skærmer for bilisternes udsyn. Det er kommunernes ansvar at føre tilsyn med valgplakater og sørge for, de hænger forsvarligt, og ved dette valg bruger man i flere byer apps, der letter kommunens arbejde og sikrer, at alle kandidater behandles fair og ens. I Allerød Kommune anvendes appen GeoNote Valgplakater, der er udviklet af Landinspektørfirmaet LE34. det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Pape: Løkke må mene hvad han vil - men jeg er ikke enig

- Med appen kan vi hurtigt registrere en plakat og se, om den udgør et problem, og det hæver kvaliteten og forsimpler sagsgangen. I stedet for, at vi skal have folk ud og tjekke alle gader og stræder, regner vi nu med, at såvel borgere som medarbejdere i kommunen melder ind, når de ser noget, der vækker bekymring, fortæller Hans Dyrby Kloch, der er teknisk chef i Allerød Kommune, i en pressemeddelelse.

Appen fungerer ved, at man tager et billede af plakaten og indsender det med få klik, hvorefter kommunen modtager en underretning.

- Når et billede er taget og sendt af sted, medfølger alle relevante data, så henvendelsen automatisk ender det rigtige sted ved kommunen. Billeddokumentationen, der gør det nemt at afgøre, hvorvidt plakaterne hænger efter forskrifterne, indeholder også de oplysninger om kandidaterne, der skal bruges, hvis der efterfølgende skal tages affære. Resultatet er stringente arbejdsgange, som mindsker byrden for den enkelte kommune, forklarer Heine Torsson, der er GIS-kundechef i landinspektørfirmaet LE34.

GeoNote-appen blev også brugt ved kommunalvalget i 2017 i Allerød Kommune, hvor størstedelen af sagerne blev klaret med en mail til kandidaten eller partiet, der selv følger op på henvendelsen. Hvis det ikke virker, piller kommunen plakaten ned på kandidatens regning. Den effektive og enkle billeddokumentation skaber gennemskuelighed, så politikerne kan være trygge ved, at alle behandles ens.

- Med appen kan vi dele dokumentationen og dermed sikre, at partiet eller en kandidat ikke er i tvivl om, hvor problemplakaten er, og samtidig sikre at grundløse anmeldelser ikke skaber støj i debatten, siger Hans Dyrby Kloch.

arrow Løkke vil snart have afstemning om forsvarsforbehold
15. maj 2019 kl. 08:14 Opdateret: kl. 08:16
arrow OVERBLIK: Det sker onsdag på valgkampens niende dag
15. maj 2019 kl. 05:11 Opdateret: kl. 05:12
arrow FAKTA: Klaus Riskær Pedersen er langt fra spærregrænsen
15. maj 2019 kl. 05:00 Opdateret: kl. 05:02
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?