22. oktober 2020
Smittetrykket stiger i Allerød, der nu har 129 smittede per 100.000 indbyggere. Foto: Kenn Thomsen
Smittetrykket stiger i Allerød, der nu har 129 smittede per 100.000 indbyggere. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Allerød har nu flest smittede i Nordsjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Allerød har nu flest smittede i Nordsjælland
Opdateret 23. september 2020 kl. 18:12
Allerød - 23. september 2020 kl. 18:03
Af Anne-Mette Rasmussen

Da Statens Serum Institut onsdag eftermiddag offentliggjorde de seneste nøgletal i forbindelse med coronasmitte og covid-19, figurerede Allerød Kommune med 33 smittede borgere de seneste syv dage.

Det giver et incidenstal på 129. Det vil sige 129 smittede per 100.000 indbyggere.

arrow Læs også: Smitten stiger: Besøg på plejehjem begrænses igen

Det placerer Allerød på niendepladsen i opgørelsen over, hvilke kommuner, der er hårdest ramt af smitte. Kun overgået af en række vestegnskommuner samt Brønderslev og Fredericia.

Tallene afslører også en mærkbar stigning i smitten i Allerød forhold til i weekenden, da der lørdag var registreret 14 nye smittede og søndag 19.

Samtidig placerer tallene Allerød som den kommune i Nordsjælland, der indenfor de sidste syv dage har haft den suverænt højeste forekomst af smittede med covid-19. Således er de nordsjællandske kommuner, der kommer tættest på, Egedal med et incidenstal på 79 og Rudersdal med 66.

Nabokommunen Hillerød har 37 smittede per 100.000 indbyggere. I Furesø er det 44, i Fredensborg 42 og Hørsholm 65. Helsingør Kommune har 38 smittede per 100.000 indbyggere og Gribskov 37, mens Halsnæs er helt nede på 19.

Allerød Kommune vidste sent onsdag eftermiddag endnu ikke, om de nye tal giver anledning til nye tiltag i kommunen. Men kommunen er i daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed og vil melde ud i det øjeblik, der måtte ske ændringer.

I mellemtiden appellerer borgmester Karsten Längerich (V) til borgerne om at stå sammen for at få bugt med smittetrykket.

- Vi skal overholde Sundhedsstyrelsens retningslinjer om håndvask, brug af håndsprit, nys i ærmet, undgå håndtryk, kindkys og kram og holde afstand. Det er nu vi skal stå sammen og vise, at vi kan få bugt med det øgede smittetryk, siger han.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?