27. maj 2020
Tirsdag den 24. er der igen stemningsfuld aftensang i Engholmkirken. Både Engholmkrikens og Skt. Stefans Kirkes Kantori medvirker.
Tirsdag den 24. er der igen stemningsfuld aftensang i Engholmkirken. Både Engholmkrikens og Skt. Stefans Kirkes Kantori medvirker.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aftensang i Engholmkirken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aftensang i Engholmkirken
Allerød - 20. september 2019 kl. 12:36
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rækken af musikgudstjenester i Engholmkirken indledes med evensong eller på dansk aftensang tirsdag den 24. september.

Det bliver en aftenandagt efter engelsk forbillede med hovedvægt på musikken. Der synges bibelske salmer, motetter og vekselsang, som er sungne ind- og udgangsbønner, hvor der veksles mellem forsanger og kor. Derudover er der selvfølgelig, fællessalmer.

En evensong adskiller sig desuden på flere punkter fra den mere traditionelle andagt, blandt andet ved at man sidder ved læsninger og står op ved fællessalmer, og at der ikke er prædiken og nadver. Til gengæld er der en masse god musik af især engelske komponister der i romantikkens storhedsperiode i det 19. århundrede bidrog til såvel den liturgiske sang, som til salmer.

Korsangen står Engholmkirkens Kantori for, og kantoriet er ved denne lejlighed igen udvidet med sangere fra Skt. Stefans Kirkes Kantori i København.

Gennem nogle år har Skt. Stefan Kirkes organist, Kevin Edelvang, spillet og akkompagneret ved Engholmkirkens evensongs, og dette samarbejde er nu udvidet yderligere.

Evensong i Engholmkirken begynder klokken 19.30.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?