14. december 2019
John Køhler (tv.) mener, at Flemming Villadsens (th.) opfordring til et brud aftalestyringen er en legitim politisk holdning, som han dog ikke bakker op om.
John Køhler (tv.) mener, at Flemming Villadsens (th.) opfordring til et brud aftalestyringen er en legitim politisk holdning, som han dog ikke bakker op om.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aftalestyring er Allerøds legoklods

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aftalestyring er Allerøds legoklods
Allerød - 06. august 2010 kl. 06:00
Af Mikkel Prytz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Allerød: Den decentrale ledelse i Allerød, hvor den enkelte skole, daginstitution eller anden type virksomhed selv har råderum over budgettet, skal bevares. Det mener Venstres gruppeformand John Køhler, der er fungerende borgmester, mens Erik Lund (K) holder ferie.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi ønsker decentral ledelse, hvor medarbejdere og forældrebestyrelser får råderum og mulighed for at finde løsninger, der passer til den enkelte virksomhed. Det, at man ved flid og dygtighed kan skabe et råderum for sig selv, er for Venstre en central værdi, der er med til at skabe arbejdsglæde i vores virksomheder, siger John Køhler.

Han er ikke enig med Socialdemokraternes vurdering af, at lokalpolitikerne har frasagt sig det politiske og økonomiske ansvar ved at lade virksomhederne selv styre økonomien.

- Vores aftalestyring bliver løbende evalueret. Kommunens aktuelle økonomiske problemer stammer ikke fra virksomhederne, men fra konti, der er styret centralt fra rådhuset. Tværtimod har vi blandt andet i kraft af vores aftalestyring været i stand til at spare 49 millioner kroner på kort tid. Byrådet bad virksomhederne om hjælp til en økonomisk opbremsning, og processen derfra har på flotteste vis vist, at vores system fungerer. Det vil jeg gerne takke virksomhedslederne for, siger John Køhler.