24. april 2019
For to år siden kom der denne smukke fotocollage ud af Æblets Dag i Allerød. Igen i år er der mulighed for at presse sin egen æblesaft foran biblioteket, hvor der også er høstmarked. Foto: Kim Rasmussen
For to år siden kom der denne smukke fotocollage ud af Æblets Dag i Allerød. Igen i år er der mulighed for at presse sin egen æblesaft foran biblioteket, hvor der også er høstmarked. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Æblets Dag og høstmarked med fokus på lokale varer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Æblets Dag og høstmarked med fokus på lokale varer
Allerød - 05. oktober 2018 kl. 09:59
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag den 6. oktober er det Æblets Dag i Allerød. Det markeres blandt andet med æblepres foran Allerød Bibliotek mellem 10 og 13. Man deltager ved at medbringe sine egne æbler, flasker til opbevaring af saften og eventuelt en kniv.

arrow Læs også: Sådan undgår du, at dine æbler får skurv

Derefter kan man presse sine egne æbler ved håndkraft på den gammeldags æblepresser og have frisk æblemost med hjem. Arrangørerne anbefaler, at man vasker æblerne hjemmefra. Og gør så i øvrigt opmærksom på, at børnefamilierne vil blive prioriteret først ved arrangementet, der plejer at tiltrække mange på pladsen foran biblioteket.

Æblepresningen er arrangeret af Vestre Hus Børnenaturcenter, Danmarks Naturfrednings-forening og Den Grønne Guide.

Samme sted og samme tid er der høstmarked, som man måske kan kaste sig over, mens man alligevel står og venter på at komme til ved æblepresseren. På markedet kan man købe et hav af lokale varer, der spænder fra honning, syltetøj, frugt og grønt til løg, planter og smykker.

Det er Feminine Roser, der sammen med Allerød Bibliotek endnu engang står bag høstmarkedet, og tanken bag arrangementet er at sætte fokus på, at der i Allerød Kommune og omegn produceres, dyrkes og forarbejdes mange skønne produkter.

- Når Feminine Roser gang på gang laver dette store arbejde, så er det fordi, vi synes, at der faktisk mangler et marked i vores kommune. En masse af de allerbedste aktører er her i vores kommune, og på markedet her viser vi, hvad de kan frembringe, siger Tanja Cederholm fra Feminine Roser.

Der dyrkes blandt andet økologisk korn, økologiske grønsager og æbler, og der laves honning, øl og mjød. Pottermagerfaget har også stolte traditioner i Allerød, hvor der produceres meget keramik.

På markedet kan man desuden finde æblehuer lavet af økologisk garn, børster som repareres, smykker, øl fra mikrobryggeri, smykker, blomsterbuketter og haveredskaber.

På årets marked deltager også Haveforeningen Enghaven, så der er mulighed for at få en snak om nyttehaver og se deres produkter.

arrow Frugten hænger usædvanligt lavt i år
02. oktober 2018 kl. 15:00 Opdateret: kl. 10:28
arrow Den tørre sommer giver en flot æblehøst
02. oktober 2018 kl. 13:38 Opdateret: kl. 13:01
arrow Æbler i overflod
30. september 2018 kl. 10:57 Opdateret: kl. 10:57

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede