21. april 2019
De otte klassekammerater samlet under valnøddetræet på Egealle. Fra venstre er det Pil Dahlerup, Leif Kristensen, Eva Finsrud, Jørgen helmersen, Tanja Cederholm, Hanne Larsen , Peter Stauning og Birthe Willer.
gallery icon

Se billedserie

De otte klassekammerater samlet under valnøddetræet på Egealle. Fra venstre er det Pil Dahlerup, Leif Kristensen, Eva Finsrud, Jørgen helmersen, Tanja Cederholm, Hanne Larsen , Peter Stauning og Birthe Willer.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Årgang 1955 fejrede gensyn med særligt besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årgang 1955 fejrede gensyn med særligt besøg
Allerød - 10. juli 2018 kl. 04:07
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Anne-Mette Rasmussen
I 1945 begyndte 22 elever i skole sammen på Lillerød Skole, og i 1955 afsluttede de deres skolegang. Lige siden har størstedelen af de 22 elever hvert femte år mødtes til et gensyn.

Nu, hvor klassekammeraterne efterhånden er kommet op i årene, holdes gensynet hvert tredje år, og tidligere på måneden sagde otte af eleverne atter goddag til hinanden for at mindes de gode år på Lillerød Skole.

- Vi mødes alle dem, der gik sammen i fjerde mellem, og vi fejrer den dag, hvor de fleste af os tog realeksamen. Det var et godt skoleforløb med dedikerede lærere, og Alice Buchhave var vores lærer i naturhistorie og tegning. Mange af os føler, at hendes intense interesse for naturen er blevet givet videre til os , og derfor havde vi besluttet, at dette års klassekomsammen skulle indledes med et besøg på Alice Buchhave-udstillingen på Kirkehavegaard, fortæller Tanja Cederholm, der er en af de otte gensynselever fra fjerde mellem på Lillerød Skole.

Efter Kirkehavegaard-besøget blev der serveret frokost hos Tanja Cederholm på Egealle, og der kom alle de gamle skolehistorier på bordet. For eksempel den om dengang klassen stoppede et lærermøde, fordi den protesterede over, at drengene ikke havde skolekøkken. Og da eleverne på sidste skoledag slap 25 hvide mus ud på lærerværelset.

- Vi havde en rigtig fin dag. Og det er jo så sjovt, for de mønstre, der var i skolen, de dukker jo op igen med det samme, når vi mødes, siger Tanja Cederholm, som også synes det er pudsigt, at seks af de otte klassekammerater fortsat bor i Allerød.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede