19. september 2020
I retten nægtede den 33-årige sig skyldig, men Retten i Hillerød fandt ofrenes forklaringer mest troværdige og idømte manden fire måneders fængsel, ligesom han blev udvist af Danmark.  Foto: Lars Skov
I retten nægtede den 33-årige sig skyldig, men Retten i Hillerød fandt ofrenes forklaringer mest troværdige og idømte manden fire måneders fængsel, ligesom han blev udvist af Danmark. Foto: Lars Skov
Foto: Fotograf Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 33-årig dømt for vold og udvist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

33-årig dømt for vold og udvist
Allerød - 04. august 2020 kl. 05:20
Af Anna Törnqvist Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 33-årig mand fra Libyen nikkede båder skaller, slog, stak med en skarp genstand og truede efterfølgende et vidne på livet, da en voldelig episode i juni udspillede sig i Center Sandholm.

For nylig blev den 33-årige mand ved Retten i Hillerød idømt fire måneders fængsel og udvist af Danmark i seks år, da han blev fundet skyldig i sagen. Det fremgår af dombogen.

Den 33-årige var tiltalt for at have været voldelig over for to mænd, idet han skulle have nikket en af mændene to skaller og stukket ham gentagne gange med en skarp genstand.

Han skulle ligeledes have slået den anden mand i brystet og ansigtet og forsøgt at stikke manden, da optrinnet fandt sted den 5. juni kort før klokken 18.

Endvidere var manden tiltalt for at have truet den ene af mændene, da han dagen efter voldsepisoden skulle have sagt, at han »egentlig gerne ville tage M. (navn udeladt, red.) til et sted i Hillerød og gøre det af med ham« og »jeg vil gerne fjerne M. (navn udeladt, red.) fra jordens overflade«, ligesom han skulle have nævnt en mafiabande.

På skadestuen blev der fundet flere snitsår på det første offer. På venstre underarm var et mindre sår, mens manden på venstre overarm havde en otte centimeter lang flænge. Ved højre øre havde manden en lille flænge, og på højre side af ansigtet havde manden ligeledes en hudafskrabning, hvilket manden også havde på venstre skulder. På en finger på højre hånd blev der på den anden mand fundet et snitsår.

Den 33-årige tiltalte mand nægtede sig dog skyldig i anklagerne og forklarede, at han kun nikkede den ene af mændene en skalle, da manden havde løftet armen, og den 33-årige dermed var med til at afværge et truende angreb fra manden. Herefter opstod der ifølge den tiltalte slagsmål, hvorfor han måtte forsvare sig.

Den tiltalte nægtede ligeledes at have slået den anden mand, men domsmandsretten troede ikke på den 33-åriges forklaringer. I dombogen fremgår det, at retten lagde vægt på vidnernes forklaringer, og at det dermed var den 33-årige der umotiveret angreb den ene mand. Da den anden mand forsøgte at lægge sig i mellem de to, så manden, at den 33-årige havde en kniv i hånden, og retten fandt det dermed bevist, at den 33-årige var skyldig i grov vold.

Den 33-årige blev også fundet skyldig efter den mildere voldsparagraf, da domsmandsretten endnu engang fandt vidnernes forklaringer mere troværdige end den 33-åriges, og fandt ham skyldig i at have slået den mand, som forsøgte at lægge sig i mellem, da den 33-årige angreb den anden mand.

Endelig fandt retten også den 33-årige skyldig i at have truet den ene mand i forbindelse med, at han skulle forklare sig til politiet om episoden. Den 33-årige, som er libysk statsborger, blev herefter idømt fire måneders fængsel og udvist af Danmark med indrejseforbud i seks år.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?