16. januar 2021
Foto: Anne-Mette Rasmussen
Foto: Anne-Mette Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 30.000 biblioteksbøger skal hjem på hylderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

30.000 biblioteksbøger skal hjem på hylderne
Allerød - 18. maj 2020 kl. 15:36

I dag åbner bibliotekerne igen, efter at have været helt lukket ned siden 11. marts. Under lukkeperioden har Allerød Biblioteker haft over 30.000 materialer udlånt hos kommunens borgere, og derfor forventes det lidt af et rykind de første dage, hvor mange lånere gerne vil have afleveret deres bøger.

Derfor vil der de første dage være udvidet betjent åbningstid klokken 10 til 21 på Allerød Bibliotek og ekstra personale på Lynge Bibliotek.

Man behøver dog ikke komme med alle bøgerne mandag morgen. Der vil de første 14 dage efter genåbningen ikke komme gebyrer på de materialer, som borgerne har haft liggende hjemme hos sig under lukkeperioden. Alle materialer, der bliver afleveret senest d. 2. juni 2020, er fritaget for gebyrer for overskredet aflevering, skriver biblioteket i en pressemeddelelse.

Det bliver en ny måde at besøge biblioteket på, for mange ting har ændret sig for at kunne leve op til de nye retningslinjer, som sikrer et trygt bibliotek for alle.

Der er kun åbent for ind- og udlån. Det betyder, at man må aflevere og låne biblioteksmaterialer. Det er stadig muligt at færdes i biblioteksrummet for at finde nye bøger, som man vil have med hjem, eller få vejledning til litteratur, men det er ikke længere muligt at slå sig ned i biblioteksrummet. Det betyder også, at det ikke vil være muligt at læse dagens aviser, bruge publikumspc'erne eller printe og kopiere. Det vil heller ikke være tilladt at holde arrangementer i denne periode.

På Allerød Bibliotek må der ikke være mere end 100 mennesker ad gangen, og på Lynge Bibliotek må der maksimalt være 30.

Da man kun må tage kortvarigt stående ophold for at udvælge biblioteksmaterialer i bibliotekerne, er indretningen blevet ændret. Stole, borde, klodser i børnebiblioteket og legetøj er blevet fjernet, og der er i det hele taget blevet skabt mere plads til at bevæge sig rundt på, så alle kan holde afstand til hinanden.

Der er ligeledes sat afmærkninger op for at mindske kontakten mellem ansatte og bibliotekernes lånere, og der er opstillet informationsskilte rundt om i biblioteksrummet, som skal hjælpe folk med at huske de generelle retningslinjer.

For at alle skal kunne føle sig trygge ved at komme på biblioteket, er der opstillet håndsprit flere steder i biblioteksrummet til fri afbenyttelse. Bibliotekets personale vil desuden sikre grundigere og hyppigere rengøring af alle kontaktpunkter, såsom udlånsmaskinerne.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?