26. maj 2020
Dommeren valgte ved retsmødet at løslade den unge mand. Foto: Hans Jørgen Johansen
Dommeren valgte ved retsmødet at løslade den unge mand. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 24-årig gav betjente en albue i hovedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

24-årig gav betjente en albue i hovedet
Allerød - 02. oktober 2019 kl. 15:21
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 24-årig mand blev onsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør, hvor han var sigtet for vold mod to politibetjente.

Episoden skete tirsdag omkring klokken 23.30, hvor de to betjente begge fik en albue i ansigtet. Manden erkendte i retten de faktiske forhold, men han fastholdt, at han ikke havde ramt de to betjente med vilje.

- Det har aldrig været min intention at slå nogen eller gøre nogen fortræd. Jeg har kæmpe respekt for politiets arbejde, sagde manden flere gange.

Han forklarede, at han tirsdag aften var blevet ked af det og var kørt fra sin kærestes bopæl i Lynge til gadekæret, hvor han havde siddet og drukket en halv flaske vin og taget nogle piller mod angst. Efter nogle timer ville han køre hjem igen, men på Hillerødvej mistede han herredømmet over bilen og kørte ind i et træ.

Fysik spiller ind
Da politiet og en ambulance kom til stedet, forsøgte de at få ham til at sætte sig ind i ambulancen. Hvis han ikke gjorde det, ville han få håndjern på.

- Det har jeg virkelig ikke lyst til at få på. Jeg er ikke opfarende, jeg er bare ked af det og vil mest af alt bare gå min vej. Jeg har det svært, når jeg ikke ved, hvad der skal ske, og jeg prøvede at trække armene til mig og komme ud af deres greb. Jeg var ikke klar over, at jeg ramte nogen, og det er kun på grund af min fysik, at jeg har ramt dem i hovedet, forklarede manden, der er over to meter høj.

Anklageren læste i retten de to betjentes rapporter om hændelsen op. Af dem fremgik det, at betjentene mener, at stødene med albuerne var tilsigtet at ramme dem i ansigtet.

Dommeren valgte til sidst at løslade den 24-årige, da han ikke mente, at der ikke er risiko for gentagelse, men sigtelsen for vold mod tjenestemand samt sigtelsen for at køre påvirket og uden kørekort blev opretholdt.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?