22. september 2021
Allerød Ungdomsskoles cykelhold på toppen af Danmark efter at have tilbagelagt halvdelen af distancen på 650 kilometer. Foto: Allerød Ungdomsskole
gallery icon

Se billedserie

Allerød Ungdomsskoles cykelhold på toppen af Danmark efter at have tilbagelagt halvdelen af distancen på 650 kilometer. Foto: Allerød Ungdomsskole
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 12 unge blev en halv meter højere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

12 unge blev en halv meter højere
Allerød - 17. august 2019 kl. 05:18
Af Anne-Mette Rasmussen

Det blev en oplevelse for livet, da 12 unge kørte med ungdomsskolen til Skagen på cykel for at samle ind til et ønskebarn. Til næste år gør de det igen.

- Det har på alle måder været en fantastisk tur. Både for os arrangører og for de unge. Vores mål er mere end nået.

Sådan siger projektleder Ulla Holtze fra Allerød Ungdomsskole, der havde arrangeret den 650 kilometer og otte dage lange cykeltur til Skagen og retur i den sidste uge af sommerferien.

Hun understreger, at det har været fantastisk at se, hvordan de unge er gået til opgaven

- Alle de unge er vokset mindst en halv meter både i stolthed og højde. De har klaret det super godt, og på intet tidspunkt var der nogen, der peb og ville af eller i følgebilerne. De har selvfølgelig talt om undervejs, at de var trætte, men så fik vi en snak om at hænge i, og så gjorde de det, fortæller Ulla Holtze, der også selv cyklede med på turen.

Undervejs samlede de unge i samarbejde med velgørenhedsorganisationen Make a Wish Danmark penge ind til 18-årige Malthe, der drømmer om at gå rundt om Mont Blanc. Malthe fik sidste år et nyt hjerte og besluttede sig efter operationen for, at han ville træne op til at gøre noget, som han aldrig havde haft mulighed før. Derfor sendte han ønsket til Make a Wish Danmark.

Også i forhold til at samle de 30.000 kroner ind, som var målet, ser det ud til at have været en god tur. Ulla Holtze er netop nu ved at kradse de sidste kilometer-sponsorater ind, og med dem er der tikket mere end 25.000 kroner ind på kontoen.

De positive oplevelser med det sociale samvær på turen og med at samle penge ind til et godt formål har allerede fået ungdomsskolen til at beslutte, at der bliver oprettet et cykelhold igen næste sommer.

- Vi har besluttet, at vi kører igen til næste år, hvor turen kommer til at gå til Syddanmark. Og så er målet at få et hold på 20 unge af sted i stedet for 12, siger Ulla Holtze og understreger, at der også til næste år vil blive kørt for at samle penge ind til et ønskebarn.

- Det giver så god mening, siger hun.

De unges forældre, klassekammerater og søskende kunne undervejs på turen følge med i bedrifterne på ungdomsskolens Facebook-side, og af opdateringerne fremgår det tydeligt, at alle mand har haft en både begivenhedsrig og spændende tur. Med både sol, regn, modvind, medvind, styrt, overraskelser og uforglemmelige oplevelser.

Lige fra dag et, da de blev sendt ud på den første etape mod Hundested, hvor de hoppede vi ombord på færgen til Rørvig.

På dag tre, da holdet nåede destinationen i Skagen, lyder en del af opdateringen:

»Alt var bare med os i dag, både vejr, veje, vind og gode ben. Så det sidste og meget smukke stykke mod Skagen var overstået på meget kort tid. Begejstringen var stor, da vi ankom til spejderhytten i Skagen ved 15-tiden. En stor fin hytte med køjer, bad, varmt vand og strøm«.

Og på dag fem skulle holdet overnatte i Løkken, hvor der ventede overraskelser. Ungdomsskolelederen i Løkken stod nemlig klar til at tage imod med et tilbud om to timers surfing med instruktør på stranden - med efterfølgende pizza. Det fik alle til at juble. Og surfing-lektionerne viste sig at være et kæmpe hit.

Den syvende dag på cyklen blev det unge cykelhold overhalet af en sendevogn fra TV2 Nord, der ville lave et indslag om turen. Det resulterede i, at rytterne først blev filmet, mens de kørte på cyklerne, og bagefter interviewet under et formiddagsdepot med faretruende mørke skyer i horisonten. Efterfølgende gjorde rytterne, hvad de kunne for at køre fra skyerne, men uden held. De måtte derfor søge ly i en jysk bondemands carport.

På dag otte nåede de alle tilbage til Allerød til en festlig velkomst. De unges familier stod klar med store smil, flag og kram. Og ikke mindst klapsalver, da alle rytterne hver især fik overrakt et diplom for at have gennemført turen.

Synes du, at kommunen er der for dig?