19. november 2019
Der er et nyt koncept på vej for tilsynene i Allerøds institutioner. Foto: Allan Nørregaard
Der er et nyt koncept på vej for tilsynene i Allerøds institutioner. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Vi er ambitiøse på alle børns vegne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Vi er ambitiøse på alle børns vegne
Allerød - 19. juni 2019 kl. 11:16
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Allerød Kommune satser på en markant udvikling af børne- og ungeområdet i bestræbelserne på at skabe en børnekommune, hvor der er plads til alle i fællesskaberne, og hvor målet er læring, udvikling og trivsel. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Vi har dagtilbud, skoler og klubber af god kvalitet, og vi er ambitiøse på alle børn og unges vegne. Jeg holder meget af vores nye børne- og ungepolitik, som rækker mange år ud i fremtiden. Vi har netop sat gang i en proces, hvor vores politik skal omsættes til en samlet strategi på børne- og ungeområdet. Her skal vi, for at fortsætte den faglige og sociale udvikling, være modige, eksperimenterende og nysgerrige på nye tilgange, nye metoder og nye kompetencer, siger formand for Børne- og Skoleudvalget Nikolaj Bührmann (SF) i den forbindelse og anfører, at byrådet har afsat mere end 170 millioner kroner over de kommende år til udvikling af læringsmiljøer.

Den kommende strategi vil også indeholde en egentlig udmøntning af de penge.

På dagtilbudsområdet er der et helt nyt koncept for tilsyn på vej.

- Tidligere har vi haft et godt og dialogbaseret tilsyn, og det udvider vi nu til at blive mere omfattende. Det skal gavne den pædagogiske refleksion, det skal give tid og rum til fordybelse, og det skal fremme det nysgerrige og innovative i dagligdagen, fortæller Nikolaj Bührmann.

Det nye tilsynskoncept i Allerød Kommune skal vedtages endeligt af byrådet. Udkastet kommer til at indeholde et pædagogisk tilsynsbesøg, som inkluderer et længerevarende iagttagelsesforløb i hver dagtilbudsenhed samt en mundtlig og skriftlig opfølgning på den pædagogiske praksis, der registreres under besøget.

grafik køb billede