27. maj 2020
Jørgen Johansen føler, at Konservative blev udsat for et frontalt angreb på byrådsmødet tirsdag aften. Foto: Allan Nørregaard
Jørgen Johansen føler, at Konservative blev udsat for et frontalt angreb på byrådsmødet tirsdag aften. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Det var et frontalt angreb på os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Det var et frontalt angreb på os
Allerød - 06. november 2019 kl. 17:29
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Konservative tror stadig på et godt samarbejde i byrådet efter et byrådsmøde, hvor partiet blev bombarderet med kritik.

Tirsdag aften fulgte vedtagelsen af S, K og Enhedslistens budget udenom borgmesteren i halen på en lang budgetdebat, hvor især Konservative måtte stå for skud.

- Den økonomiske genopretningspolitik, som er ført i denne byrådsperiode ligger i direkte forlængelse af den politik, der blev ført i den foregående byrådsperiode Venstre støttede loyalt den trælse genopretningspolitik, mens Konservative havde borgmesterposten. Hvad er det, vi ser nu, hvor Venstre har borgmesterposten? Kan det kaldes gengældelse? Ja, men for hvad?, lød en af salverne fra Venstres gruppeformand Olav B. Christensen blandt andet.

Og dagen derpå sidder Konservatives gruppeformand Jørgen Johansen og føler sig sønderskudt.

- Det er jo fuldstændig vanvittigt, som Venstre én efter én rejste sig op og kom med postulater. Især hvis de gerne vil samarbejde. Vi får den ene svada efter den anden, og jeg tager det pænt. Det var et frontalt angreb på os uden undtagelse. Som om man gerne bare vil have en konflikt. Det er jo det, jeg gerne vil gøre op med, siger Jørgen Johansen, der flere gange i løbet af mødet erklærede partiets villighed til at finde de brede forlig og søge enigheden fremover.

De erklæringer havde Viggo Janum fra Vores Allerød dog lidt svært ved at se logikken i.

- Det lyder hult, når Konservative siger, at nu skal vi kigge fremad og samarbejde, når de ikke kan indgå kompromiser til et fælles budget. Det er lidt ligesom at give borgmesteren en ordentlig mavepuster og så komme dagen efter og spørge, om I skal være venner igen, sagde han.

Uenighederne og den hårde tone til trods er det fortsat Jørgen Johansens forhåbning, at byrådet fremover kan finde ud af at arbejde sammen om de ting, der samler i stedet for at mundhugges om de ting, der splitter.

- Vi har haft nogle fantastisk gode snakke i forbindelse med de har forhandlinger uanset vores forskellige udgangspunkter. Det er der jo noget at bygge på. På baggrund af oplevelsen tirsdag og efter at jeg har sovet på det i nat, er opgaven nok lidt sværere, end jeg troede inden. Men jeg er jo meget optimistisk anlagt, og jeg giver ikke op. Det er stadig ambitionen at få et bredt samarbejde, siger han.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?