9. august 2020
Scleroseforeningens årlige landsdækkende indsamling løber af stablen 13. september også i Allerød. Pressefoto
Scleroseforeningens årlige landsdækkende indsamling løber af stablen 13. september også i Allerød. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vær med til at samle ind til september: Allerød kæmper mod sclerose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vær med til at samle ind til september: Allerød kæmper mod sclerose
Allerød Nyt - 05. juli 2020 kl. 08:26
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Masser af frivillige mødes 13. september for at gå dør til dør, når Scleroseforeningens årlige landsdækkende indsamling løber af stablen. Scleroseindsamlingen samler ind for at støtte forskningen i sclerose, så vi kan komme tættere på en verden uden sclerose.

"Mere end 16.000 danskere lever med sygdommen, og hvert år får omkring 650 nye stillet diagnosen. Sclerose er en kronisk sygdom, og langt de fleste, der får diagnosen, er mellem 20 og 40 år. Sygdommen angriber centralnervesystemet, og for nogle er sygdommen pludselig og aggressiv, hvor den for andre udvikler sig langsomt og gradvist over mange år. Sclerose kan ikke helbredes, men forskningen gør hver dag fremskridt, og derfor må den ikke gå i stå. Hver krone, der bliver samlet ind til forskningen til Scleroseindsamlingen kan derfor være med til at gøre en kæmpe forskel for tusindvis af mennesker," skriver Scleroseforeningen i en pressemeddelelse.

Scleroseforeningen har flere hundrede frivillige indsamlingsledere i hele landet, der vil være med til at gøre en ekstra indsats i deres lokalområde for Scleroseindsamlingen. Indsamlingslederne står blandt andet for at optælle de indsamlede beløb fra hver indsamler på indsamlingsdagen. Martin H. Wolffbrandt er indsamlingsleder i Allerød og er selv ramt af sygdommen:

"Sclerose har mange 'ansigter'. De fleste kender en som er ramt - mange endda uden at vide det, for man kan ikke altid se det. Jeg er selv ramt af sygdommen, og ved hvilken høj pris det kan koste at blive ramt. Forskning kan gøre forskellen, så sclerose ikke bliver ved at være en uløst gåde, og så man en dag i fremtiden har behandling klar til dem, som bliver ramt af sclerose. Derfor er jeg indsamlingsleder.", siger Martin H. Wolffbrandt

Meld dig som indsamler

Hvis du har lyst til at være en del af Scleroseindsamlingen og hjælpe Martin H. Wolffbrandt 13. september, så meld dig som indsamler og vælg din indsamlingsrute her: www.sammenmodsclerose.dk. Så er du med til at gøre en forskel, for de over 16.000 danskere, der lever med sclerose.

"Du behøver hverken at gå langt eller hurtigt. Der er også 'ruter', hvor man står ved et supermarked. Der er ruter i både Lynge, Lillerød og Blovstrød. Hver en krone tæller i kampen mod sclerose." slutter Martin H. Wolffbrandt.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?