27. september 2021
Ulla Holtze og Alex Lind-Hansen, der er leder af Allerød Ungdomsskole, med det nye program, der byder på masser af spændende kurser. Pressefoto
Ulla Holtze og Alex Lind-Hansen, der er leder af Allerød Ungdomsskole, med det nye program, der byder på masser af spændende kurser. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ungdomsskolen skaber stærke fællesskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ungdomsskolen skaber stærke fællesskaber

Der venter en ny sæson på ungdomsskolen med masser af forskellige tilbud til de unge i Allerød

Opdateret 03. juni 2020 kl. 11:46
Allerød Nyt - 08. september 2019 kl. 07:45

Sommerferien er for alvor forbi. Og det betyder goddag til et nyt skoleår i Allerød Ungdomsskole med fri adgang til at mødes med andre unge på tværs af skolerne.

"Vi er stolte over vores brede tilbudsvifte, som sigter mod at kunne ramme et behov hos enhver ung mellem 13 og 17 år", fortæller Ulla Holtze fra Allerød Ungdomsskole og forklarer, at 'uanset om man er til bevægelse, skærm, kreativ fordybelse, madlavning eller har brug for en hjælpende hånd med skolen, burde der være noget, der kunne friste'.

En af sæsonens store nyheder er en vaskeægte 'Manpower'-camp i slutningen af september. 4 dage i Sydsverige, hvor man sammen kigger nærmere på, hvad 'manpower' er for en størrelse og hvordan man kan få mere af det. Campen læner sig op ad ungdomsskolens populære girlpower-camp, men selvfølgelig med fokus på det at være dreng og ung mand i Allerød. De mandlige camp-ledere er alle tre vant til at arbejde med drenge og har sammensat et spændende program fyldt med bl.a. klatring, bål, rollespil, discgolf og mange andre små og store udfordringer i et niveau, hvor alle kan være med.

En anden nyhed i programmet er muligheden for at erhverve et vaskeægte dykker-certifikat. Holdet kører som sæson-hold fra september til marts og er en kombination af teori på skolebænken og praktisk undervisning i svømmehallen. Herudover bliver der arrangeret flere ture til foråret, hvor de unge skal ud og dykke i åbent hav.

"Vores dykkerhold gennemføres i samarbejde med Allerød Sportsdykkerklub. Vi er rigtig glade for at kunne tilbyde de unge denne mulighed i professionelle rammer og til en virkelig konkurrencedygtig pris", fortæller ungdomsskoleleder Alex Lind-Hansen.

Ungdomsskolen er på mange måder en anderledes skole. Her er ingen lektier, over 70 tilbud og man vælger selv, hvilke hold man vil gå på. Men udover at det skal være sjovt og lærerigt, har ungdomsskolen et klart mål om at skabe stærke fællesskaber for de unge på tværs af kommunen.

"Vi har en unik mulighed for at de unge kan mødes og være sammen om noget andet end traditionel skole i anderledes, selvvalgte og nye rammer. Vores erfaring er, at der opstår mange nye venskaber i disse rammer", siger Ulla Holtze

Ungdomsskolens medarbejdere har de sidste to uger besøgt samtlige 7., 8. og 9. klasser i kommunen og besøger i denne tid samtidig alle skolers 7.-klasses-forældremøder for at informere om den nye sæson. Og effekten er tydelig. Der er allerede nu udsolgt på flere camps, ture og på de fleste madlavningshold, men fortsat en del ledige pladser på mange af de andre tilbud. Man kan læse mere og tilmelde sig på Ungdomsskolens hjemmeside www.a-u.dk.

Stemmer du til kommunalvalget i år?