23. februar 2020
Merete Them Kjølholm, Radikale, stemte imod og havde en mindretalsudtalelse i sagen om udmøntningen af ekstra 400.000 kr. til Allerødordningen.
Merete Them Kjølholm, Radikale, stemte imod og havde en mindretalsudtalelse i sagen om udmøntningen af ekstra 400.000 kr. til Allerødordningen.
Foto: Jens Berg Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udmøntning af 400.000 kr. til Allerødordningen sendt i udvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udmøntning af 400.000 kr. til Allerødordningen sendt i udvalg

SF, Blovstrødlisten og Radikale Venstre stemte imod

Allerød Nyt - 24. januar 2020 kl. 15:50
Af Michael Braunstein
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I budgetforliget mellem Socialdemokratiet, Konservative og Enhedslisten står der, at forligspartierne prioriterer at udvide Allerødordningen med 0,4 mio. kr. årligt.

Arbejdet i kultur- og idrætsudvalget med 'at forny og revurdere de nuværende tilskudsordninger/kriterier fortsætter som planlagt med henblik på, at midlerne bruges til at styrke foreningslivet gennem fx støtte til konkrete projekter, hvor frivillige, foreninger og andre grupper finder sammen om initiativer, som styrker civilsamfundet og fx bidrager til at forbedre sundhed og forebygge ensomhed. KIU skal vedtage kommissorium herfor i foråret 2020,' står der i forligsteksten.

Efter en længere debat i Allerød Byråd 23. januar besluttede et flertal i byrådet, at 'sagen genoptages i kultur- og idrætsudvalget med forslag til udmøntning af de ekstra 400.000 kr. Fritidsnævnet skal inddrages forud. Kultur- og Idrætsudvalget indstiller et forslag til udmøntningen til økonomiudvalget og byrådet.'

Beslutningen betyder også, at 'resten af Allerødordningen udmøntes.'

For stemte Venstre, Konservative, Socialdemokratiet, Enhedslisten og Vores Allerød.

Imod stemte SF, Blovstrødlisten og Radikale Venstre. Merete Them Kjølholm, Radikale, fik følgende mindretalsudtalelse ført til protokol: 'Radikale Venstre stemmer imod, da vi havde ønsket, at den igangværende analyse af Allerødordningen og andre tilskudsordninger til foreninger havde være gennemført og dermed kunne indgå i en samlet vurdering tilskudsordningerne.'