1. oktober 2020
Tegneserien "Ørsted-han satte strøm til verden" udkommer på engelsk den 21. august. På billedet ses tegner Sussi Bech og Jens Olaf Pepke. Arkivfoto: Pernille Borenhoff.
Tegneserien "Ørsted-han satte strøm til verden" udkommer på engelsk den 21. august. På billedet ses tegner Sussi Bech og Jens Olaf Pepke. Arkivfoto: Pernille Borenhoff.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tegneserie udkommer på engelsk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tegneserie udkommer på engelsk
Allerød Nyt - 13. august 2020 kl. 08:49
Af Peer Rasmussen

Den 29. juli kunne Allerød Nyt fortælle historien om, at Allerødborgeren Jens Olaf Pepke, sammen med tegnerne Sussi Bech og Ingo Milton, har skabt tegneserien "Ørsted-han satte strøm til verden".

Tegneseriebiografien om H.C. Ørsted, der som den første i verden opdagede elektromagnetismen i 1820, udkommer den 21. august også i en engelsksproget version med titlen "Ørsted. He electrified the world".

Der er stort behov for at slå på tromme for H.C. Ørsted i udlandet, fremgår det af en pressemeddelelse.

Det sker med støtte fra Povl Michael Assens Fond. Målgruppen er udenlandske turister i Danmark, der besøger museer og udstillinger, samt læsere i udlandet, der vil kunne bestille tegneserien via Amazon og forlagets webshop på www.eudor.dk.

Mangelfuldt kendskab
"Udlandets kendskab til H.C. Ørsted er ret mangelfuldt. Faktisk gav en anset britisk videnskabsformidler i en bog for nylig æren for opdagelsen af sammenhængen mellem elektricitet og magnetisme til den britiske videnskabsmand Maxwell, selv om dennes indsats lå 50 år efter Ørsteds opdagelse! Derfor er der brug for en tegneserie om Ørsted på engelsk,« udtaler Jens Olaf Pepke Pedersen, som er seniorforsker på DTU Space og initiativtager til tegneserien om Ørsted.

"Ørsted. He electrified the world" er på 80 sider og er skrevet og tegnet af Sussi Bech og Ingo Milton i samarbejde med Jens Olaf Pepke Pedersen.

For oversættelsen til engelsk står Billy O'Shea, der er uddannet på Trinity College Dublin og Københavns Universitet og siden 1981 har været bosat i Danmark.

Tredje oplag
Interessen for "Ørsted" tegneserien har herhjemme været så stor, at den danske udgave, der udkom 22. juni, nu netop er udsendt i tredje oplag.

»Det er første gang, vi har mærket så voldsom en efterspørgsel på en dansk tegneserie, også fra læsere, der ikke normalt læser tegneserier,« udtaler forlægger Frank Madsen.

»Det er tydeligt, at det skærper interessen at se naturvidenskab og Danmarkshistorie formidlet på denne måde. Mange har bestilt tegneserien til deres børn og børnebørn eller, fordi naturvidenskab og fortællingen om H.C. Ørsted interesserer dem,« tilføjer han.

Her i uge 33 fejres H.C. Ørsted 200 års fødselsdag på Langeland.

Her har arrangørerne af Ørsted-ugen inviteret Sussi Bech, Ingo Milton og Jens Olaf Pepke Pedersen to dage til Rudkøbing.

Her skal de besøge skoler, signere tegneserien og give en "talk" om arbejdet med "Ørsted - Han satte strøm til verden" på det lokale bibliotek.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?