10. august 2020
Stenhugger Jan Guldbrandsen er i fuld sving med at restaurere den ny skulptur. Pressefoto
Stenhugger Jan Guldbrandsen er i fuld sving med at restaurere den ny skulptur. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor legatbevilling til Skulpturparken i Allerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor legatbevilling til Skulpturparken i Allerød
Allerød Nyt - 13. juli 2020 kl. 09:55
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med en bevilling på et sekscifret beløb har Købmand i Odense Johann og Hanne Weimann f. Seedorffs Legat for få uger siden gjort det muligt for Skulpturparken i Allerød at erhverve og renovere den store skulptur "Åbne Døre". Den ny skulptur er udført som en opgave for Statens Kunstfond i 1993/94 af den internationalt kendte billedhugger Eli Benveniste, der sammen med sin mand, billedhuggeren Jørgen Haugen Sørensen, er bosiddende i Italien.

Kunstværket er udført i hvidmalet armeret fiberbeton og udformet som en kubisk lille bygning - et skulpturhus, som kan lede tanken hen på en tibetansk helligdom.

Det er ikke første gang, at Weimann´s Legat tilgodeser Skulpturparken i Allerød. Det skete også i 1999, hvor Legatet med en lignende bevilling - suppleret med midler fra Ny Carlsbergfondet - muliggjorde erhvervelsen af parkens allerførste skulptur - en 5 m høj og 5 tons tung skulptur af billedhuggeren Bent Sørensen. Skulpturen lagde grunden til den senere etablerede skulpturpark.

Vokseværk

Skulpturparken i Allerød blev på privat initiativ etableret i 2015 med tre skulpturer inden for rammerne af den ca. 10 tønder land store Allerød Tennispark. Formålet med kulturprojektet er at udstille store og betydelige værker af danske og internationale kunstnere.

Siden etableringen for fem år siden er skulpturparken vokset betydeligt, så den nu rummer 25 kunstværker fordelt på kunstnerne Bent Sørensen, Karl Aage Rige, Børge Jørgensen, Jun-Ichi Inoue, Gunnar Palander, Eli Benveniste, Helge Holmskov og Finn Nielsen samt Ole Madsen, Klaus Petersen og Geert Daae Funder. Skulpturparken administreres af den frivillige forening "Skulpturparken-Allerød".

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?