4. august 2020
Mungo Park har 28. februar premiere på 'Tatovering', som den 28-årige teaterdirektør Anna Malzer selv både har skrevet og instruerer.
Mungo Park har 28. februar premiere på 'Tatovering', som den 28-årige teaterdirektør Anna Malzer selv både har skrevet og instruerer.
Foto: Mungo Park
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Premiere på 'Tatovering': En historie fra 00'ernes Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Premiere på 'Tatovering': En historie fra 00'ernes Danmark

Mungo Park præsenterer den første forestilling, som den 28-årige teaterdirektør Anna Malzer selv både har skrevet og instrueret

Allerød Nyt - 13. februar 2020 kl. 05:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter udsolgte sale og topanmeldelser i forbindelse med forestillingen 'De Hovedløse' nærmer den næste premiere sig allerede på Mungo Park: 28. februar har teatret i Lillerød premiere på 'Tatovering'.

'Tatovering' beskrives som en historie om identitetsforvirring og faderløs ungdom i 00'ernes Danmark. Det er samtidig den første forestilling, som Mungo Parks 28-årige teaterdirektør Anna Malzer selv både har skrevet og instruerer.

I 'Tatovering' tvinges en kvinde i tyverne til at skulle tage afsked med sin far, som hun aldrig har kendt, da han pludselig ligger for døden. Det kaster hende tilbage til nogle skelsættende minder fra hendes faderløse ungdom i 00'erne, hvor hun i sin iver for at udfylde tomrummet ender i situationer, der sætter sig dybe spor i hendes endnu spinkle krop, lyder teatrets beskrivelse, der fortsætter:

'Forestillingen består af fragmenterede oplevelser, der undersøger, hvordan det er at vokse op i et maskulint miljø, der mangler konkrete maskuline rollemodeller.'

''Tatovering' er en eksistentiel forestilling, der handler om en piges konfrontation med tabet af en far, hun ikke har haft, og den ambivalens, som tabet igangsætter i hende. Men det er også en politisk forestilling, der undersøger, hvordan mænd i nogle dele af samfundet, både den laveste og den højeste del, er sårbare overfor for tidlig død i nutidens Europa. Et emne som fx forfatteren Eduard Louis og forskeren Ruth Gilmore bl.a. har sat fokus på.'

Debut til Sara Fanta Traore

"Jeg er selv vokset op i et miljø, hvor jeg i min ungdom oplevede en række dødsfald blandt unge mænd omkring mig. Det er fiktion, vi præsenterer på Mungo Park, men temaet er personligt for mig, og jeg har ofte stillet mig selv spørgsmålet: Hvorfor døde der unge mænd omkring mig, og ikke kvinder? Jeg skrev teksten for to måneder siden, lige efter min egen far også døde for tidligt. Teksten handler ikke om min far – men da jeg stod midt i endnu et for tidligt dødsfald, da jeg skrev, så strømmede teksten ud af mig. Derfor emmer den nok af et slags kontroltab, en rablen, der på samme tid er vrøvlende og skarp som en sylespids. En tone, som jeg ikke var kommet til, hvis jeg ikke havde skrevet midt i krisen," siger Anna Malzer.

Forestillingen giver debut til teatrets nye ensembleskuespiller Sara Fanta Traore, der sammen med ensemblemedlemmet Nana Morks skal spille den monologiske tekst, som er spaltet ud på to stemmer i forestillingen. Sara er bl.a. kendt fra den populære TV2 Play-serie 'SEX', som vises i øjeblikket og netop er udtaget til Berlin Filmfestivalens program for serieproduktioner, Berlinale Series.

'Tatovering' spiller fra 28. februar til 11. marts på Mungo Park, fra 2.-4. april på Mungo Parks scene i Gladsaxe, fra 29. april-1. maj på Mungo Park og fra 22. maj-29. maj på Teater Republique.
mik.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?