22. september 2021
Jesper Holdflod Pallesen (S), glæder sig over, at et forslag om pilotprojekt om fritidsjobs for unge på plejehjem og daginstitutioner nu bliver sendt videre til budgetforhandlingerne. Arkivfoto: Allan Nørregaard
Jesper Holdflod Pallesen (S), glæder sig over, at et forslag om pilotprojekt om fritidsjobs for unge på plejehjem og daginstitutioner nu bliver sendt videre til budgetforhandlingerne. Arkivfoto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pilotprojekt sendes til budgetforhandlinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pilotprojekt sendes til budgetforhandlinger
Allerød Nyt - 19. august 2020 kl. 09:51
Af Peer Rasmussen

På sit møde den 12. august besluttede sundhed-, velfærd- og beskæftigelsesudvalget at sende et forslag om et pilotprojekt om fritidsjobs til unge på plejehjem og i daginstitionerne samt flere unge til sundhedsuddannelser videre til byrådets budgetforhandlinger for 2021-28.

Det var Venstre og Socialdemokratiet, som havde sendt hver deres forslag til viderebehandling i udvalget.

Forslagene drejede sig egentlig om det samme, nemlig at give Allerød Kommune mulighed for at ansætte unge i fritidsjob på plejehjem og daginstitutioner.

Vil skabe interesse
"Både Venstre og Socialdemokratiet vil med dette pilotprojekt skabe interesse for job på plejehjemmene og i daginstitutionerne, så vi kan få flere ind i branchen. Dér har vi en stor udfordring med at få flere til at søge ind. Der er også et behov for at skabe et mere nuanceret billede af jobbene på plejehjemme, og ved at give mulighed for, at unge kan tage fritidsjob, håber vi på, at de kan få et godt afsæt til eventuelt at komme på en sundhedsuddannelse. Vi bliver nødt til at gøre noget nyt, for at der er flere unge, som vil gå den vej," fortæller formanden for sundhed-, velfærd- og beskæftigelsesudvalget, Jeper Holdflod Pallesen (S).

"Emnet var blevet vældig godt belyst af forvaltningen, så udvalget besluttede at sende emnet videre til budgetforhandlingerne. Jeg håber og tror på, at forslaget til den tid bliver vedtaget," tilføjer han.

Samtykke fra forældrene
Hvis pilotprojektet bliver igangsat, havde forvaltningen inden mødet foreslået, at det kan være vigtigt at formidle til både fritidsjobbere, ansat personale, forældre og pårørende, hvilke opgaver de unge i fritidsjob må udføre og hvad de ikke må udføre af arbejdsopgaver.

De unge fritidsjobbere skal, hvis pilotprojektet bliver igangsat, ansættes i Allerød Kommune og alle kandidater skal inden kunne fremvise en tilfredsstillende straffeattest og derudover en børneattest, hvis ansættelsen sker til en daginstitution.

Forvaltningen anbefaler også, at de unges forældre skal give deres samtykke og kan med fordel inddrages i forbindelse med ansættelse i fritidsjob.

Forvaltningen havde inden mødet opgjort en anslået udgift til et etårigt pilotprojekt om fritidsjobs til unge på plejehjem og i daginstitutioner i Allerød Kommune forankret på Allerød Ungdomsskole vil være 76.000 kroner.

Heraf 14.000 til drift af ordningen og frikøb af medarbejdere fra Allerød Plejecenter og daginstitutioner til undervisning og 62.000 kroner i løn til unge fritidsjobbere.

Fagforbund skal med
I oplægget til mødet havde forvaltningen skrevet, at forudsætningen for pilotprojektet, herunder beregning af udgift til timeløn til unge fritidsjobbere er, at der kan indgås aftaler om rammer og løn med relevante fagforbund og at lønnen her svarer til en timeløn på 100 kroner i timen.

En anslået udgift til en permanent fritidsjobordning efter pilotprojekt vurderes til at være 152.000 kroner årligt.

Synes du, at kommunen er der for dig?