24. juni 2021
Allerød Kommune bliver den 8. kommune, der indtræder i Kommune Kiri-samarbejdet. Arkivfoto 
Allerød Kommune bliver den 8. kommune, der indtræder i Kommune Kiri-samarbejdet. Arkivfoto 
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny digital kollega i Allerød Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny digital kollega i Allerød Kommune

Chatbotten Kommune Kiri skal hjælpe med at besvare borgernes spørgsmål.

Allerød Nyt - 10. juli 2020 kl. 10:00

Allerød Kommune har fået en ny digital medarbejder, som er under oplæring på kommunens hjemmeside. Medarbejderen hedder Kommune Kiri og er en såkaldt chatbot, dvs. et computerprogram der kan svare på spørgsmål. Fremover vil hun hjælpe med at besvare borgernes spørgsmål - 24 timer i døgnet.

Borgmester Karsten Längerich byder den nye digitale medarbejder velkommen:

"Vi er hele tiden på udkig efter måder, hvor vi kan bringe ny teknologi i spil, der forbedrer serviceniveauet over for kommunens borgere og bidrager til en mere effektiv borgerservice i kommunen. Chatbots kan få stor indflydelse på den måde, vi fremover har mulighed for at gå i dialog med vores borgere og hjælpe dem med selvbetjening - specielt uden for normal åbningstid".

Pas, kørekort og flytning

Kiri kan svare på generelle spørgsmål, som Borgerservice ofte bliver spurgt om. I første omgang er der udvalgt en række populære emner - fx pas, kørekort og flytning. Kiri vil ikke kunne svare på alt, men efter lancering vil chatbotten løbende blive trænet og videreudviklet.

Borgere, der har spørgsmål til kommunens opgaver, kan klikke på chatbot-ikonet på alleroed.dk og skrive deres spørgsmål til Kiri, der så vil svare eller vise vej til relevant information på kommunens hjemmeside.

Kommune Kiri er udviklet i et samarbejde mellem Deloitte og Gentofte, Frederiksberg, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Fredensborg og Roskilde Kommune. Allerød bliver således den 8. kommune, der indtræder i samarbejdet. Projektet tager afsæt i den norske chatbot 'Kommune-Kari', som er udbredt i 70 norske kommuner.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?