6. april 2020
Psykolog Christina Villendrup Lynge fra Allerød har udgivet bog om tvangsoverspisning.
Psykolog Christina Villendrup Lynge fra Allerød har udgivet bog om tvangsoverspisning.
Foto: Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny bog tager kampen op mod tvangsoverspisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny bog tager kampen op mod tvangsoverspisning

Bag bogen står psykolog Christina Villendrup Lynge fra Allerød

Allerød Nyt - 13. januar 2020 kl. 15:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tvangsoverspisning er et problem også i Danmark. Derfor er der nu udgivet en bog, der forsøger at hjælpe folk, der har problemet. Bogen hedder "BED er den nye spiseforstyrrelse".

Bogen er skrevet af cand.psych. Christina Villendrup Lynge. Tvangsoverspisning (også kendt under navnet BED – Binge Eating Disorder) er den mest almindelige spiseforstyrrelse i Danmark, og eksperter anslår at cirka 40.000 danskere mellem 15 og 45 år har sygdommen. Diagnosen er forholdsvis ny, og den tilgængelige viden og forskning på området er minimal.

Med forord af Peter Qvortrup Geisling, kendt som TV-lægen fra DR, går aut. cand.psych. Christina Villendrup Lynge, der bor i Allerød, nu tæt på sygdommen i en ny bog om overspisning og overvægt. Hun har flere års klinisk erfaring som autoriseret psykolog og har behandlet mange klienter med BED. Hun har desuden i en årrække undervist, holdt foredrag og medvirket som BED-ekspert i medierne. På Facebook administrerer Christina Villendrup Lynge en gruppe for mennesker med BED.
Kapp