21. januar 2021
Den landsdækkende digitale besøgstjeneste SnakSammen.dk skal genetablere den menneskelige kontakt, som mange har mistet under corona-krisen. Pressefoto
Den landsdækkende digitale besøgstjeneste SnakSammen.dk skal genetablere den menneskelige kontakt, som mange har mistet under corona-krisen. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny besøgstjeneste skal give isolerede menneskelig kontakt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny besøgstjeneste skal give isolerede menneskelig kontakt

SnakSammen.dk er henvendt til det store antal isolerede og karantæneramte under corona-krisen

Allerød Nyt - 30. marts 2020 kl. 05:30

Antallet af isolerede mennesker stiger på grund af risikoen for corona-smitte. Røde Kors, Boblberg, TDC Net og Nordea-fonden har derfor lanceret en landsdækkende digital besøgstjeneste, SnakSammen.dk, der skal genetablere den menneskelige kontakt, som mange har mistet.

Et stort antal frivillige samtalevenner fra Røde Kors sidder klar på SnakSammen.dk til at tage en snak om hvad som helst på mobil, tablet eller computer. Tilbuddet er gratis og for alle, og siden er bygget op, så der er så få tekniske forhindringer som muligt.

Alle, der gerne vil have et digitalt 'besøg', kan via SnakSammen.dk booke en snak med en frivillig samtaleven. Begge parter får en sms og en e-mail med et link, når samtalen begynder – og man skal ikke installere besværlige programmer, oplyses det i en pressemeddelelse.

arrow Læs også: Flere e-bøger og lydbøger kan nu lånes på biblioteket
"Bag nogle af vinduerne er der mørkt"

Der er behov for at skabe flere muligheder for menneskelig kontakt, mener Anders Ladekarl, der er generalsekretær i Røde Kors.

"Der er opstået fantastiske nye fællesskaber i vores samfund. Vores frivillige hjælper med indkøb og hundeluftning, og folk synger sammen fra altanerne, men bag nogle af vinduerne er der mørkt, og der sidder helt sikkert nogle derude, der kunne bruge én at tale med. Vores opgave er at styrke fællesskabet i en svær tid og forbinde mennesker med hinanden," siger han.

Nordea-fonden har støttet SnakSammen med 300.000 kroner. Direktør Henrik Lehman Andersen er sikker på, at den nye tjeneste kan gøre en stor forskel.

"I denne svære tid er SnakSammen et godt redskab til, at flere kan være del af et trygt, socialt fællesskab. Det er et vigtig bidrag til den mentale trivsel," siger han.

Også TDC Net støtter projektet for at skabe digitale fællesskaber i en tid, der gør, at mange sidder alene.

"I denne tid hvor vi skal holde fysisk afstand, er det ekstra vigtigt, at vi binder Danmark sammen med robuste mobilnetværk og hurtige bredbåndsforbindelser. Mange sidder hjemme - ofte uden familie, venner og kollegaer tæt på. Vi støtter SnakSammen for at hjælpe til digitalt samvær i en svær tid, hvor vi skal passe ekstra godt på hinanden," siger HR direktør Hanne Blume fra TDC NET.
mik.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?