13. august 2020
Med en bevilling på ca. 4,8 mio. kr. er det målet at støtte tidligt og mindst indgribende, så hverdagslivet med skole, fritidsinteresser, familie, uddannelse og arbejde kan opretholdes. Målgruppen for Allerød Kommunes projekt er psykisk sårbare børn og unge mellem 13-25 år og deres forældre.
Med en bevilling på ca. 4,8 mio. kr. er det målet at støtte tidligt og mindst indgribende, så hverdagslivet med skole, fritidsinteresser, familie, uddannelse og arbejde kan opretholdes. Målgruppen for Allerød Kommunes projekt er psykisk sårbare børn og unge mellem 13-25 år og deres forældre.
Foto: Temafoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mere hjælp på vej til sårbare børn og unge og deres familier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mere hjælp på vej til sårbare børn og unge og deres familier

Midler fra Socialstyrelsen giver Allerød Kommune nye muligheder

Allerød Nyt - 14. januar 2020 kl. 08:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Midler fra Socialstyrelsen giver nu Allerød Kommune mulighed for at udvide tilbuddene til psykisk sårbare børn og unge og deres familier. Med en bevilling på ca. 4,8 mio. kr. er målet at støtte tidligt og mindst indgribende, så hverdagslivet med skole, fritidsinteresser, familie, uddannelse og arbejde kan opretholdes.

"I Allerød Kommune oplever vi, ligesom på landsplan, at der er en markant stigning i antallet af børn og unge med psykisk sårbarhed. I børne- og skoleudvalget diskuterer vi løbende, hvad vi kan gøre for, at det ikke er strukturer, forventninger med videre i vores dagtilbud og skoler, der udløser sårbarheden," siger Nikolaj Rachdi Bührmann, der er formand for børne- og skoleudvalget og fortsætter:

"Vi ønsker at gøre mere, men er ofte bundet af national lovgivning. Ikke desto mindre er jeg glad for, at vi med de nye midler kan sikre, at børn og unge får hurtig og fleksibel hjælp – og at hjælpen kan tilbydes uden lange udredninger."

Et forebyggende tilbud

Allerød Kommune har siden 2017 arbejdet strategisk med at tilbyde en mere sammenhængende indsats til borgerne. Det gør kommunen ved at tænke i løsninger sammen med borgerne, og ved at støtte alle i at være en del af fællesskabet, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Formanden for sundheds-, velfærds-, og beskæftigelsesudvalget, Jesper Holdflod Pallesen, forklarer nærmere:

"At lide af f.eks. angst og depression kan have store negative konsekvenser for børn og unges liv og fremtid og deres muligheder for at være en del af fællesskabet. Derfor glæder det mig, at vi kan tilbyde et sted, hvor de nemt, hurtigt og fleksibelt får den nødvendige støtte til at genfinde eller skabe et liv med selvstændighed og trivsel i hverdagen."

Det indeholder projektet

Projektet indeholder både tilbud om åben rådgivning, individuelle forløb og gruppeforløb samt netværksgrupper, ligesom der vil være fokus på koordination og opfølgning. Tilbuddet vil være åbent, imødekommende og let tilgængeligt, lyder det fra kommunen, der tilføjer:

Projektet sigter efter øjeblikkelig støtte, men også efter at afslutte forløb, så hurtigt som muligt med vished for, at der altid er hjælp at hente, hvis behovet opstår igen. Projektet søsættes i starten af 2020 og vil køre til og med udgangen af 2022.

Målgruppen er psykisk sårbare børn og unge mellem 13-25 år og deres forældre.
mik.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?