11. juli 2020
Allerøds borgmester mener ikke, at den historiske Dæmpegård skal rives ned, som Naturstyrelsen ellers ønsker. Arkivfoto: Jan F. Stephan
Allerøds borgmester mener ikke, at den historiske Dæmpegård skal rives ned, som Naturstyrelsen ellers ønsker. Arkivfoto: Jan F. Stephan
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Längerich foreslår, at Dæmpegård bliver bevaret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Längerich foreslår, at Dæmpegård bliver bevaret

Borgmesteren er modstander af Naturstyrelsens ønske om at rive historisk gård nær Kirkelte ned

Allerød Nyt - 24. maj 2020 kl. 06:29
Af Jens Berg Thomsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det bliver ikke med borgmester Karsten Längerichs gode vilje, hvis den tidligere skovriddergård Dæmpegård nær Kirkelte skal rives ned. Som Allerød Nyt kunne fortælle i sidste uge, er den lokalhistoriske forening LAFAK modstander af ønsket, som kommer fra Naturstyrelsen - og nu stemmer Allerøds politiske førstemand altså i.

I et læserbrev til Allerød Nyt skriver borgmesteren:

"Jeg er helt enig med LAFAK i, at Dæmpegård ikke skal nedrives og ønsker ikke, at kommunen skal give nedrivningstilladelse. Gården har stor lokalhistorisk betydning for Allerød," lyder det fra Längerich.

Borgmesteren ønsker i stedet af bevare den gamle stråtægte bindingsværksgård og foreslår, at stedet kan bruges til for eksempel et bofællesskab, og at nogle seniorer eksempelvis kunne sætte stedet i stand. Derfor har kommunen nu skrevet til Naturstyrelsen, fortæller borgmesteren.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?