22. september 2021
Et nyt hold på 55 nyuddannede babysittere har netop bestået uddannelsen i Allerød Ungdomsskole. Foto: Anna Maria Persson Nielsen
Et nyt hold på 55 nyuddannede babysittere har netop bestået uddannelsen i Allerød Ungdomsskole. Foto: Anna Maria Persson Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klar til at passe børn: 55 nyuddannede babysittere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klar til at passe børn: 55 nyuddannede babysittere

55 unge har netop gennemført Allerød Ungdomsskoles babysitter-uddannelse

Opdateret 03. juni 2020 kl. 11:42
Allerød Nyt - 18. november 2019 kl. 08:30

babysittere Allerød Ungdomsskole har de sidste mange år tilbudt en seks ugers babysitter-uddannelse, der skal klæde de unge godt på til at klare en tjans som babysitter. Her mødes man en gang ugentligt og får en masse viden om babyer og børn - og hvordan man håndterer de eventuelle udfordringer, man måtte møde på sin vej. Og 55 unge har netop gennemført uddannelse.

"At være babysitter er mere og andet end 'bare' at underholde et barn. Man skal bl.a. også vide noget om kost, sikkerhed og konflikthåndtering - og hvordan man skifter ble og børster tænder på et barn," siger ungdomsskoleleder Alex Lind-Hansen og fortsætter:

"Vi er stolte af at kunne hjælpe de unge på vej til et job - og samtidig klæde dem godt på til at varetage det."

Undervisningen leveres af tre sundhedsplejersker og er en kombination af teori og praktisk træning.

De unge skal blandt andet lære at skifte ble på en dukke, hvor man forinden smører bleen ind i enten flydende gul sennep eller Nutella, for at gøre det så virkelighedsnært som muligt - til stor morskab for de unge. På et andet modul lærer de unge at børste tænder på hinanden, med de udfordringer det nu giver.

Hele uddannelsen afsluttes med en skriftlig eksamen, der tester elevernes opnåede viden. Og med en veloverstået eksamen og et fremmøde på minimum fem gange får de unge overrakt et diplom, som de kan bruge i deres videre jobsøgning, oplyser ungdomsskolen.

Babysitter-uddannelsen er vældig populær blandt de unge - især for kommunens 7. og 8. klasses-elever. Faktisk så populær, at den de sidste mange år har været ungdomsskolen mest besøgte tilbud med over 50 tilmeldinger.

De unge nævner selv i evalueringen, at det er et lærerigt og hyggeligt at være med. Og så er det et stort plus, at man ved et bestået forløb kommer til at stå på sundhedsplejerskernes babysitter-liste, som bliver uddelt til nybagte mødre i Allerød, og som derfor åbner op for en potentiel mulighed for at tjene penge, fortæller ungdomsskolen.

Uddannelsen udbydes igen til næste efterår.

Synes du, at kommunen er der for dig?