10. august 2020
Igen i år cykler et hold frivillige unge mellem 13-15 år og hjælpere fra Allerød Ungdomsskole de danske landeveje tynde i den gode sags tjeneste. De cykler til Fanø for at samle penge ind til den jævnaldrende Jaspar, som har knoglekræft. PR foto
Igen i år cykler et hold frivillige unge mellem 13-15 år og hjælpere fra Allerød Ungdomsskole de danske landeveje tynde i den gode sags tjeneste. De cykler til Fanø for at samle penge ind til den jævnaldrende Jaspar, som har knoglekræft. PR foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indsamler penge på cykeltur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indsamler penge på cykeltur
Allerød Nyt - 29. juli 2020 kl. 08:46
Af Peer Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Igen i år cykler et hold frivillige unge mellem 13-15 år og hjælpere fra Allerød Ungdomsskole de danske landeveje tynde i den gode sags tjeneste.

De cykler til Fanø og retur for at samle penge ind til den jævnaldrende Jasper, der lider af knoglekræft, fremgår det af en pressemeddelelse.

Det er velgørenhedsorganisationen Make-A-Wish Danmark, der har sat parterne op med hinanden og gjort det muligt for Jasper, der i mange og lange perioder været indlagt på Rigshospitalet, at få samlet penge ind til hans store drøm, nemlig at få hele sin klasse med til Lalandia.

18 unge mennesker har i år meldt sig til at deltage og dermed bruge otte 8 dage af deres sommerferie på at samle penge ind til Jasper, så hans hverdag bliver lidt sjovere trods sygdom og afsavn.

Det er dobbelt så mange som sidste år, hvor ni unge satte sig i sadlerne for at køre til Skagen til fordel for Malthe.

Sidste år blev der samlet godt 30.000 kroner sammen. I år er målet at samle 50.000 kroner ind.

10 nye
Sidste års succes skal ikke kun ses i beløbet, som blev indsamlet. Alle på nær én af de unge, der deltog sidste år er også med på holdet i år udover de 10, der er med for første gang.

"Vi er rigtig glade for at se og høre, hvor meget det at køre for en ung med en livstruende sygdom egentlig betyder for de unge. Det bliver pludselig meget konkret, når vi får et ansigt på det unge menneske, som vi hjælper," udtaler Ulla Holtze fra Allerød Ungdomsskole, der er initiativtager til projektet.

"En af grundene til, at jeg gerne ville være med var, at jeg gerne ville tage en udfordring op. Det var det godt nok også i begyndelsen, men så tænker jeg på Jasper op ad bakkerne og så blev det lidt lettere. Det er jo ikke mig, der har det svært, og det var også en af grundene til, at jeg meldte mig til. Jeg glæder mig til at møde Jasper og til at køre for ham på fredag. Jeg har fået en masse gode venskaber, flyttet mine egne grænser og ikke mindst glæden ved at hjælpe en dreng på min egen alder," udtaler 15-årige Augusta, der er med for første gang i år.

Turen mod Fanø begynder i Allerød fredag den 31. juli og holdet er hjemme igen otte dage efter.

Hvis man vil følge med i indsamlingen eller selv har lyst til at støtte op, kan det gøres via https://dk.betternow.org/fundraisers/ung-traeder-til-for-ung.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?