6. juni 2020
Mathilde Grundtvig Christensen er forfatter til bogen 'Den yderste ring i vandet'. Pressefoto
Mathilde Grundtvig Christensen er forfatter til bogen 'Den yderste ring i vandet'. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gymnasielærer bliver forfatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gymnasielærer bliver forfatter
Allerød Nyt - 21. maj 2020 kl. 09:50
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bøger 'Den yderste ring i vandet' er titlen på en ny bog, som er skrevet af Mathilde Grundtvig Christensen. Hun har læst dansk og historie på Københavns Universitet og underviser på Birkerød Gymnasium. Hun bor i Allerød med sin mand og tre børn. Bogen er skrevet over otte år, men har kørt som en film på nethinden hos Mathilde Grundtvig Christensen i endnu flere år.

"Med bogen ønsker jeg at ramme en fundamental ensomhedsfølelse og fremmedgørelse. Selve bogen er fiktion, mens ønsket om at forsøge at smelte noget af tomheden ved at være menneske er meget virkelig. Samtidig er jeg interesseret i, hvad der sker, når mennesker bliver presset til det yderste? Ændrer man sin form, eller går det fuldstædig galt," fortæller Mathilde Grundtvig Christensen.

En tur til Paris
'Den yderste ring i vandet' er en slags roadnovel. En snurrende rejseroman om det at flygte ud af sit hverdagsfængsel med brændende udlængsel som energi i både krop og sjæl. Bogen handler om Elvira, der er på vej til Paris på forretningsrejse. Hun er succesfuld og brutal overfor sine leverandører og kolleger. Nu har hun nogle vigtige forretningsmøder i byernes by. I lufthavnen møder hun Hanibal. Han er charmerende og mystisk. Der er noget over Hanibal, som er både genkendeligt og underligt. De aftaler at mødes i Paris, hvor Hanibal vil guide og underholde Elvira. I Paris træffer Elvira derudover forskellige skikkelser, som giver hende gode og mindre gode råd blandt andet en politimand, som er ved at løse en rækker forbrydelser i byen og hans venlige kone. Samtidig afsløres en familietragedie fra Elviras barndom og ungdom, som har bestemt hendes tankemønstre, men som samtidig låser hende mere og mere fast i dem.

"Jeg har hentet inspiration fra nogle af mine idoler som: Astrid Lindgren, der hylder fantasien og det frie menneske. Med 'Den yderste ring i vandet' ønsker jeg at finde ud af, hvad der sker, når det frie menneske fanges af egne tanker," siger Mathilde Grundtvig Christensen.

Bogen er udgivet af forlaget Ravnerock.

Jk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?